КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Изкуството да не правиш нищо - Как да живеем според принципите на Dolce Far Niente.

Изкуството да не правиш нищо - Как да живеем според принципите на Dolce Far Niente.

 
АвторСофи Минчили
ИздателствоСиела
Каталожен №1149
ISBN9789542835578
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници192
НаличностВ наличност
Цена
17,00 лв.

Описание

Колко често позволявате на мозъка си да си почине от тревогите и стреса на работната седмица, да забрави всички належащи задачи и просто да се фокусира върху конкретния момент - без планове, без страхове? Колко често се отпускате и колко често се забавлявате истински?

Мнозина италианци са овладели това изкуство и за тях то се е превърнало в начин на живот. Те го наричат Dolce Far Niente - "сладостта да не правиш нищо", и при тях то идва с традиционната култура. Някои ги обвиняват в мързел, в безотговорност или неточност, но наред със здравословната храна, Dolce Far Niente е една от причините Италия да е една от страните с най-висока продължителност на живота в света.

Този начин на живот далеч не означава наистина да не правиш нищо. Той просто допуска, че за да е щастлив човек, не са му необходими само успехи в кариерата. Необходима му е хармония - със семейството, приятелите, природата и със собственото му тяло.

Софи Минчили е американка от италиански произход, която е посветила живота и кариерата си на това да прави идеята за Dolce Far Niente по-популярна. В своята книга тя ще ви запознае с италианския път към щастието.

Това е една книга за вкусна храна, за плажове, барове, кафенета, за семейни традиции и най-вече - за изгубената хармония в човешкия живот.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация