КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Живот в зоната на преход - Наръчник за устойчива психика в периоди на промяна

Живот в зоната на преход - Наръчник за устойчива психика в периоди на промяна

 
АвторД-р Джеймс Холис
ИздателствоКибеа
Каталожен №1342
ISBN9544749088
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници240
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

В "Живот в зоната на преход" разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби у човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.

Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието - изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни покаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.

Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас. Тук няма да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на "Живот в зоната на преход" ще откриете основания за надежда.


"Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде - учи Холис. – Когато понесем непоносимото, преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис, за който изобщо не сме знаели."
Книгата представлява въведение в дълбочинната психология за широката публика.

Тя предлага решение на следните проблеми:

  • Какви са причините за ръста на тревожността в наше време?
  • Защо социалните институции не се справят с проблема?
  • Какво е дълбочинна психология, нейните принципи и практики?
  • Какво можем да научим от литературата и фолклора?
  • Какви са нашите задачи?
  • Кои са основните концепции на юнгианската психология?

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията. Практическите съвети, илюстрирани с примери от дълбоките му познания в областта на литературата, подчертават универсалността на архетипите през различните времена и култури.

Д-р Джеймс Холис завършва образование като юнгиански психоаналитик в Цюрих. Бил е професор по хуманитарни науки и психология в различни университети, автор е на шестнадесет книги и е изнасял лекции на четири континента. Освен това е съосновател на Института на Юнг във Филаделфия и е бил директор на Центъра на Юнг в Хюстън и Вашингтонското общество на Юнг. В момента има частна практика във Вашингтон, окръг Колумбия. Живее със съпругата си Джил, която е пенсиониран терапевт и художник. Имат три деца и осем внука.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация