КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ДЪРДОРЕНЕ - Как да спрем натрапчивия глас в главата си?

ДЪРДОРЕНЕ - Как да спрем натрапчивия глас в главата си?

 
АвторИтън Крос
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2240
ISBN9786190112389
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници256
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Разговаряте ли със себе си? Ако си признаете, вероятно ще бъдете сметнати за ексцентрични. Истината обаче е, че всеки от нас има глас в главата си.

Водим неспирни вътрешни монолози, опитвайки се да осмислим света около нас. Надяваме се да вземаме мъдри решения, водени от нашия вътрешен наставник, но по-скоро попадаме на вътрешния си критик, който натяква, че не сме достатъчно добри.

В Дърдорене известният психолог Итън Крос изследва безмълвните разговори, които водим със себе си. Комбинирайки резултатите и изводите от революционни изследвания върху човешкото поведение и ум с реални примери от заобикалящия ни свят, Крос обяснява как тези разговори направляват живота, работата и отношенията ни.

Той предупреждава, че отдаването на негативното и объркващо говорене със себе си - което нарича дърдорене или брътвеж - може да влоши здравето ни, да развали настроението ни, да постави връзките ни на изпитание и да ни провали, когато сме под напрежение.

Дърдорене е майсторски аргументирана книга, която ни разкрива скритата сила на нашия вътрешен глас и ни показва как да я впрегнем така, че да се преборим с тревожността и да подобрим здравето и отношенията си. Тя ще промени из основи едни от най-важните разговори в живота ни - разговорите, които водим със самите себе си.

"Итън Крос е написал най-важната книга за това как да пренасочим вътрешния си глас от полето на негативните мисли и самокритиката към полето на разсъдливостта и самоусъвършенстването."
Даниъл Пинк, автор на бестселърите Мотивацията и Изцяло ново мислене


Съдържание

Въведение
Защо разговаряме със себе си
Когато разговорите, които водим със себе си, ни саботират
Разширяване на обектива
Не аз, а ти
Другите хора като източник на подкрепа и опасности
Отвън навътре
Магията на ума
Заключение
Инструментите
Благодарности
Библиографски бележки
За автора



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация