КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Шифърът на таланта - Майсторът не се ражда, той се изгражда

Шифърът на таланта - Майсторът не се ражда, той се изгражда

 
АвторДаниъл Койл
ИздателствоSkyprint
Каталожен №1818
ISBN9789543901883
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници246
НаличностВ наличност
Цена
17,90 лв.

Описание

Каква е тайната на таланта? Дар от бога ли е той или резултат от правилно насочени усилия? Или е някаква комбинация от двете? Тази книга стига отвъд горните въпроси: в нея родители, учители, треньори, инструктори - и всички останали - ще намерят знания и средства, чрез които да извлекат най-доброто, както от другите, така и от самите себе си.

В мащабното проучване на Даниъл Койл в различни "ковачници за таланти" из целия свят ще видите как гениалността на бразилските футболисти се заражда в школите по футбол на малки врати в родината им.

Ще вникнете в основите на подготовката в академията Медоумант, откъдето са излезли най-прочутите съвременни музиканти, и ще разберете защо системата в училищата за бедни Хартууд в САЩ осигурява постъпване в университет на 80% от възпитаниците си.

Шифърът на таланта разглежда трите ключови елемента в обучението, без които високите постижения са невъзможни: специфичен начин на упражняване, поддържане на енергията и майсторско наставничество.

Тук ще се запознаете с уменията на необикновени хора. Преподаватели, които знаят как да увеличат десетократно бързината на усвояване. Педагози, предизвикващи истинска страст и отдаденост, като използват нещо, подобно на магия. Велики наставници, които създават големи спортисти, виртуозни цигулари и прочути поп певци.


Съдържание

Увод
Задълбочено упражнение

  • Вълшебната зона
  • Клетката на задълбоченото упражняване
  • Сестрите Бронте, Зи Бойс и ренесансът
  • Трите правила на задълбоченото упражнение

Възпламеняване

  • Първични сигнали
  • Експериментът в Кюрасао
  • Възпламеняване в ковачницата

Майсторско наставничество

  • Повелителите на таланта
  • Веригата на преподаването: ръководство
  • Том Мартинес и залогът за 60 милиона долара

Миелиновият свят



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация