КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Здравето на сърцето минава през устата - Митовете за холестерола. Какво представлява атеросклерозата. Какво да правим за добро здраве.

Здравето на сърцето минава през устата - Митовете за холестерола. Какво представлява атеросклерозата. Какво да правим за добро здраве.

 
АвторНаташа Кембъл-Макбрайд
ИздателствоКибеа
Каталожен №549_KIB_501
ISBN954-474-790-9
КатегорияЗдраве
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници248
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Естествено лечение за:

  • инфаркт;
  • стенокардия;
  • високо кръвно налягане;
  • инсулт;
  • аритмия;
  • периферносъдова болест.

Ако спрете случаен минувач на улицата и го запитате за причината за сърдечносъдовите заболявания, отговорът му най-вероятно ще е: "Холестеролът. Масло и яйца, месо".

Знаете ли, че това мнение произтича от хипотеза, оказала се напълно погрешна? Така наречената липидна теория се заражда през 1953 г. и веднага е прегърната от фармацевтичната и хранителната индустрия. Десетилетия учените по света доказват нейната несъстоятелност.

Проблемът е, че мощната и със силни финансови интереси политическа и търговска индустрия защитава липидната теория и ролята на мазнините за увреждане на сърдечносъдовото здраве. Тази индустрия е твърде заинтересована от липидната теория, за да ѝ позволи да умре.

В книгата "Здравето на сърцето минава през устата" д-р Наташа Кембъл-Макбрайд разглежда темата за исхемичната болест на сърцето, причинена от атеросклерозата - заболяване на съдовите стени, водещо до стесняване и запушване на артериите.

Провокативна както винаги, тя разкрива на читателя, че в действителност на конвенционалната медицина не е известна точната причина за възникването на атеросклерозата или начина за нейното лечение.

В книгата си д-р Кембъл-Макбрайд изследва възможните причини за това заболяване и представя възгледите си за възможностите да се предотврати то и / или да се повлияе върху него в положителна посока. Тя разсейва мита за липидната хипотеза и здравето на сърцето и обяснява, че холестеролът не е враг, а неразделна и важна част от нашите клетъчни мембрани.

Проблемът според авторката е, че докато науката започва да поставя под съмнение основните принципи на липидната хипотеза, тази погрешна трактовка на проблема с атеросклерозата и сърдечносъдовото здраве поражда мощни икономически и финансови интереси, които я промотират и рекламират - представяйки ни силно преработените растителни мазнини за по-здравословни, а лекарствените средства, насочени срещу продуцирането на холестерол от организма (т.нар. статини), като панацея в борбата срещу атеросклерозата, без обаче цялата тази хипотеза да почива на сигурна научна база.


Други книги от Здраве

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация