КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Езикови аспекти на споделянето на чуждата култура - Съвременна методика и процедури в обучението по български език като чужд.

Езикови аспекти на споделянето на чуждата култура - Съвременна методика и процедури в обучението по български език като чужд.

 
АвторВенера Матеева-Байчева
ИздателствоЕрове
Каталожен №1581
ISBN9786197313154
КатегорияПедагогика
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници192
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Книгата е посветена на езиковите аспекти по овладяването на българския език от чужденци като път към навлизането им в културната същност на българското. Прави анализ на забелязаните трудности и зависимостите при овладяването на имената и глагола в българския език. Представя мястото на българския език като все по-често изучаван в европейското езиково семейство.

Венера Матеева-Байчева завършва НГДЕК "Константин-Кирил Философ" 2000 година, българска филология 2005 година и получава магистърска степен по лингвистика 2007 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Защитава дисертация по психолингвистика 2013 година.

От 2014 година е хоноруван асистент, а от 2015 година е главен асистент в катедра "Български език като чужд" във Факултета по славянски филологии на СУ "Св. Климент Охридски". Участник е в конференции и научни форуми, автор е на научни статии, съавтор е на учебни помагала по български език и български език за чужденци. Интересите ѝ са в областта на психолингвистиката, приложната лингвистика, лексикологията, синтаксиса.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация