КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Обучението по технологии и предприемачество

Обучението по технологии и предприемачество

 
АвторЛюбен Витанов
Каталожен №1645
ISBN978-954-07-5426-0
КатегорияПедагогика
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници324
НаличностВ наличност
Цена
27,00 лв.

Описание

В книгата се разглеждат основни проблеми на планирането, организирането и провеждането на обучение по технологии и предприемачество. Систематизирани са и са разработени основни методически въпроси на учебното съдържание, приоритетите, методите и техниките на обучение, оценяването, рефлексията, урока, динамичната учебна среда и др.

Описани са основни теоретични въпроси на технологиите и инженерството като част от STEM обучението, както и подходите, с примери за тяхното преподаване и усвояване в начален етап. Предложен е апробиран и широко използван в педагогическата практика подход за динамично съчетаване и надграждане на традиционните директни методи и методите за активно учене чрез откриване в обучението по технологии  и предприемачество.

Монографията описва цялостен технологичен и инженерен подход за работа в позитивна учебна среда. Книгата може да бъде полезна в ориентацията на студенти, учители и педагогически специалисти за по-ефективно преподаване на технологиите и предприемачеството в училище.

Доц. дн Любен Витанов е дългогодишен преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ „Св. Климент Охридски“.

Автор е на множество научни публикации в областта на методиката на обучение по технологии и предприемачество, активното учене, работата с ученици с изявени дарби, методиката на обучение по безопасност на движението по пътищата и др. Ръководи екипи, създали повече от 30 учебника, учебни помагала, познавателни книжки, електронни учебници, книги за учителя по конструиране и технологии и технологии и предприемачество в детската градина и в училище


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация