КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Мениджмънт на класа

Мениджмънт на класа

 
АвторСилвия Николаева
Каталожен №1392
ISBN978-954-07-5122-1
КатегорияПедагогика
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници296
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Силвия Николаева е професор по педагогика към Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Нейните професионални интереси и опит като изследовател и преподавател обхващат широки интердисциплинарни полета като социална педагогика, неформално образование, образователен мениджмънт, европейско и световно образование, проектно-базирано обучение, учене и обучение в мрежа и др.

Тя е автор, съставител и научен редактор на десетки самостоятелни и колективни академични и монографични издания, сред които „Личността на ценностен кръстопът”, „Основи на неформалното образование”, „Социална работа по проект”, „Образованието: от социалния дискурс към (интер)дисциплинарния проект”, „Европейско образование”, „Към трансформиращо образование”, „Антология. Неформално образование”, „Практически полета на неформалното образование”, „Неформално образование. Политики, приоритети, практики” и др.

Изданието представя огромното многообразие от подходи и модели за успешно справяне с лидерските отговорности и предизвикателства пред всеки специалист в полето на образованието, анализирани през интердисциплинарен дискурс, съчетаващ философски, концептуално-теоретични и приложни измерения.

Макар повечето от тях да са създадени за нуждите на училищното образование и да са разпространени най-вече в полето на средното училищно образование, много от техните идеи, принципи, техники са приложими към контекста на всяка учебна група (клас, паралелка, детска група, клуб, школа, проектен екип в обучението и др.).

Наред с включените 18 чужди модела авторката представя и своята разработка за комплексен мениджмънт на реалностите в ученическия клас/учебната група. Разработен и апробиран в продължение на осем години в периода 2002–2010 г., той вече е доказал своята приложимост както в практиката на детските учители и учителите по различните учебни предмети, така и в ролята им на класни ръководители, координатори на учебни проекти, ръководители на извънкласни занимания, лидери на образователни инициативи и др.

Изданието съчетава функциите на академична книга за самообразование и саморазвитие на педагогическите специалисти от практиката с употребата му като учебно помагало за студенти в университетски програми по образователен мениджмънт и квалификационни програми за придобиване на учителска правоспособност.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация