КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Врява и безумство без капка смисъл

Врява и безумство без капка смисъл

 
АвторКалин Тодоров
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2084
ISBN9786190111894
КатегорияПолитика
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници104
НаличностВ наличност
Цена
12,00 лв.

Описание

"Животът е история, разказана от луд, пълна с врява и безумство, в която няма ни капка смисъл... Така аз бих представил в едно изречение пиесата на Уилям Шекспир Макбет - най-кратката, но и най-известната му трагедия. Основана е върху разказ на шотландския крал Макбет (1005 - 1054). Бардът от Стратфорд на Ейвън я е посветил на покварата от властта и на предателството.

Избрах този стих за мото на книгата, защото покварата от властта и предателството са главните причини за пропадането на България. Покварата на хора, които през всичките години на Прехода предаваха миналото и бъдещето на България, нейната природа и богатства: хора без морал и разум.

Ако това може да бъде някакво утешение, поне не сме сами. Покварата и предателството бродят по света. По страниците на тази книга те тръгват от земите на Древна Хазария, минават под един червен щит във Франкфурт, стигат до Кримската Калифорния и се протягат към Небесния Йерусалим...

Шепа богоизбрани, покварени от властта и парите, никога не са спирали да заговорничат..."
Калин Тодоров

Калин Тодоров е роден през 1953 г. в София. Завършил е Софийския университет Климент Охридски, специалност Право. През целия си трудов път е работил само като журналист. Автор е на книгите Кой уби Георги Марков, The umbrella murder (Убийството с чадъра), Зад завесата на соца и други.


Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация