КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

България и Балканите през XX век. Външна политика и публична дипломация

България и Балканите през XX век. Външна политика и публична дипломация

 
АвторСъставител: Евгения Калинова.
Каталожен №1480
ISBN9789540753171
КатегорияПолитика
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници440
НаличностВ наличност
Цена
28,00 лв.

Описание

Актуалността на темата за сложното минало на Балканите не подлежи на съмнение. Анализирането с инструментариума на историческата наука е един от пътищата за намиране на адекватни решения по тази сложна материя.

В духа на това разбиране през 2018 г. в Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" с финансовата подкрепа на Фонд "Научни изследвания" на Университета бе реализиран изследователският проект "България и Балканите през XX век: външна политика и публична дипломация".

Замисълът му бе да се изследва дипломатическата история на балканските държави през XX век по иновативен начин, като дипломацията на балканските страни се разположи в регионални рамки, външната политика на дадена държава се анализира във взаимодействие с тази на друга (други), а традиционното разбиране за външна политика се обогати с концепцията за публична дипломация - понятие, което позволява разглеждането и на недържавни субекти в сферата на дипломацията, политиката, икономиката и културата.

В настоящия сборник са включени статии на участниците в проекта и в научната конференция, която се проведе през октомври 2018 г. с участието както на млади учени и докторанти, така и на утвърдени историци от Софийския университет и други научни институти. Изследванията обхващат целия XX и началото на XXI век.

В тях се разглеждат проблеми на българската външна политика и дипломация на Балканите, както и аспекти на външната политика на други балкански страни. В част от статиите се дискутират теми, свързани с научната, културната и църковната дипломация, осмисля се влиянието на демографски, финансови и икономически проблеми върху балканските взаимоотношения. Така действително се разчу


Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация