КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Водораздел: Бъдещето, което вече настъпи

Водораздел: Бъдещето, което вече настъпи

 
АвторАндрей Фурсов
ИздателствоКатехон
Каталожен №1473
ISBN9786190108993
КатегорияПолитика
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници272
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

"Първата книга на проф. Андрей Фурсов, преведена на български език, е сборник от статии, посветени основно на най-важния проблем на съвременността - нейната кардинална трансформация. Според автора човечеството вече пребивава в най-опасната и драматична точка: повратната точка, от която няма връщане назад.

Старата епоха на класическия капитализъм и Модерността вече са минало, а новата епоха е все още неясна, но със сигурност плашеща. Нейните вестители - конници на Апокалипсиса - вече са тук: загубата на динамика и смисъл в западното ядро на света, надигащият се мощен реванш на Третия свят, новото Велико преселение на народите, драматичните климатични и технологични промени. Спокойните години свършиха; идва времето на историческата разплата.

И в тази жестока епоха шанс да преминат отвъд ще имат само тези общества, народи и групи хора, които имат адекватна картина за света, борбена стратегия и тактика за налагане на своята истина и своя интерес.

Книги като тази дават на нас, българите, шанс да се опомним след десетки години безхаберие и тоталното неотчитане на държавните интереси. Ще го изпуснем ли?"
Проф. Иво Христов


Съдържание

Предговор
Водоразделът
Върху руините на обичайния свят
Гудбай, Америка?
Необуржоазията, или конниците на капиталистическия апокалипсис
Залезът на Европа
Глобализацията и "Киндафрика"
Карл Маркс - 200 години по-късно
Русия на 100-годишния юбилей



Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация