КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Дипломатически етюди

Дипломатически етюди

 
АвторБойко Коцев
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2086
ISBN9786190111740
КатегорияПолитика
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници216
НаличностВ наличност
Цена
29,90 лв.

Описание

"По принцип избягвам да давам оценки. В случая обаче наблюденията ми за дейността на посланик Бойко Коцев през годините показват, че той винаги е проявявал обективност, дискретност и особен дипломатически усет.

През дългата му кариера може да откроим два от важните постове, които е заемал като ръководител на мисиите към ЕС и Руската Федерация. Става ясно, че притежава несъмнени качества. Иска ми се да вярвам, че тази книга би била един добър учебник за следващите поколения дипломати на България, но и интересен източник на факти за историците."
Н. В. Симеон Сакскобургготски, министър-председател на Република България (2001 - 2005)

"Посланик Бойко Коцев е сред тези български дипломати, които са способни много ясно да формулират и ефективно да отстояват националния интерес. Той се справи блестящо както в първите години на членството на България в ЕС, с които съвпадна неговият мандат на постоянен представител, така и по-късно, като посланик в Москва.

Винаги отлично подготвен и с висок професионализъм, той успява да изпълни със съдържание понякога деликатни отношения, като същевременно изгражда доверие и респект у своите партньори."
Ивайло Калфин, заместник министър-председател и Министър на външните работи (2005 - 2009)

"За дипломата Бойко Коцев може да се говори много. Но аз бих искал да отбележа неговото изключително чувство за принадлежност към род и Родина. Човек с кауза и неговата кауза се казва България. Човек, който не предаде и продаде българския национален интерес, дори когато е трудно."
Румен Петков, министър на вътрешните работи на Република България (2005 - 2008)

"Всички, които познават Бойко Коцев, знаят, че той е чудесен събеседник, умеещ да разговаря увлекателно и задълбочено по всякакви теми и проблеми. В случая обаче той успява да изненада всички ни с разкази за случки и събития от дипломатическата му кариера.

Това не са мемоари, а поучителни моменти от най-новата ни история, за които обикновено е прието да не се пише и да не се разказва, майсторско жонглиране с горещите въглени на висшата дипломация.

Разказва за преломни събития, умело повдига булото на тайнствеността и по интригуващ начин ни въвлича в хода на разговори и сблъсъци, които засягат висшите ни национални интереси. Разказите на Бойко Коцев разкриват талант и способности на дипломат от най-висок калибър.

За нас остава удоволствието от интелектуалното общуване с разкази за смисъла на живота и дипломатическата професия, а за поколенията след нас остава поуката от битките, които сме водили в тежки за страната времена."
Проф. д. ю.н. Георги Близнашки, министър-председател на Република България (2014)


Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация