КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ДА ИЗЦЕЛИМ ДЕТЕТО В НАС - Възстановяване след травма в детството и преоткриване на истинския ни Аз.

ДА ИЗЦЕЛИМ ДЕТЕТО В НАС - Възстановяване след травма в детството и преоткриване на истинския ни Аз.

 
АвторЧарлс Уитфийлд
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2276
ISBN9786190112808
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници208
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Вече всички сме чували за детето в нас, но само допреди няколко десетилетия това понятие беше неизвестно. Сравнително скоро започнахме да виждаме връзката между това как се чувстваме сега и случилото се, когато сме били малки.

Ето как започва всичко: През 1987 година Чарлс Уитфийлд разработва революционна концепция за детето в нас - онази част от нас, която е истинска, изпълнена с енергия, креативна и пълноценна. Когато в детството преживеем травма, ядрото на нашето човешко съзнание - нашият истински Аз - се скрива и обикновено се заменя с егоистичен фалшив Аз.

За да излекуваме раните на нашето вътрешно дете, е необходимо да преминем процес на възстановяване, който протича в подкрепяща и безопасна среда. Този процес може да включва възрастова регресия, водене на дневник, индивидуална и групова терапия. Това е пътуването на героя, по време на което изграждаме умения за споделяне, достигаме до истината и се учим от грешките и от болката си.

Да изцелим детето в нас е класика в областта на психологията, която и до днес остава актуална. Най-новите изследвания на мозъка, и по-специално на въздействието на травмата върху развиващия се детски мозък, само потвърждават теориите на Уитфийлд.

Авторът не само описва как нараненото в резултат от травми и загуби дете се превръща в объркан и нещастен възрастен, но проследява процеса на възстановяване. Само ако излекуваме детето в нас от страха, объркването и болката, можем да изградим истински пълноценен живот като възрастни.

Чарлс Уитфийлд е лекар, психотерапевт и международно признат експерт по психични заболявания, поведенчески проблеми и възстановяване от пристрастяване и травма.

Работил е в институт за изследване на алкохола и наркотиците към Рътгърски университет в САЩ от 1978 г. до 2003 г. и има частна практика по медицина на зависимости и психотерапия от 1976 г. От 1993 г. насам в ежегодни допитвания колегите му го определят като един от най-добрите американски лекари.


Съдържание

Предговор
Благодарности
Въведение
Откриване на детето в нас
Предистория на концепцията за детето в нас
Какво е детето в нас?
Задушаване на детето в нас
Родителски състояния, които задушават детето в нас
Динамика на срама и ниската самооценка
Ролята на стреса: Посттравматичното стресово разстройство
Как можем да изцелим детето в нас?
Начало на работата с основните проблеми
Идентифициране и преживяване на чувствата ни
Процесът на скърбене
Продължаваме да скърбим: рискуване, споделяне и разказване на нашата история
Трансформация
Интеграция
Ролята на духовността
Приложение: Бележка за методите за възстановяване
Литература
Показалец
За автора



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация