КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

7 и половина урока за мозъка

7 и половина урока за мозъка

 
АвторЛиза Фелдман Барет
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2334
ISBN9786190113577
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници144
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

В традициите на Астрофизика за заети хора и Седем кратки урока по физика Лиза Фелдман Барет по забавен и достъпен начин ни обяснява какво е мозъкът.

В седем кратки глави (и една още по-кратка история на еволюцията на мозъка) тя ни представя забележителните постижения на съвременната невронаука. Ще научите как е възникнал мозъкът, как е структуриран и как отделните човешки мозъци си сътрудничат, за да изградят нашите възприятия.

Ще разберете защо трябва веднъж завинаги да загърбите популярни митове като идеята за рептилния мозък и прословутата битка между разум и емоции, а дори и между природата и средата. Тази книга несъмнено ще заинтригува както обикновените читатели, така и опитните в науката, защото е пълна с изненади, хумор и важни изводи за човешката природа.

Лиза Фелдман Барет е изтъкнат професор по психология в Североизточния университет в Бостън. Революционните ѝ изследвания в областта на психологията и неврологията я превръщат в един от най-често цитираните учени в света.

Д-р Барет е публикувала над 260 рецензирани научни статии в авторитетни издания като Science, Nature Neuroscience и в други водещи списания по психология и когнитивна невронаука.

Освен строго научни трудове тя пише и научнопопулярни публикации в периодични издания като The New York Times, The Guardian, Scientific American, Nautilus, Cosmopolitan, списание Time и др. Популярната ѝ лекция на ежегодната конференция TED (Technology Entertainment and Design) е гледана над 6,5 милиона пъти.


Съдържание

От автора
Половин урок: Вашият мозък не мисли
Първи урок: Имаме един мозък (не три)
Втори урок: Мозъкът е мрежа
Трети урок: Малките мозъци се свързват със света
Четвърти урок: Мозъкът прогнозира (почти) всичко, което правим
Пети урок: Мозъкът ви тайно си сътрудничи с други мозъци
Шести урок: Мозъкът създава повече от един тип съзнание
Седми урок: Мозъците ни могат да конструират реалност
Епилог
Благодарности
Приложение: Науката зад науката
Бележки
Показалец



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация