КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Преодоляване на зависимостта от Интернет For Dummies

Преодоляване на зависимостта от Интернет For Dummies

 
АвторД-р Дейвид Н. Грийнфийлд
ИздателствоАлексСофт
Каталожен №1997
ISBN9789546564610
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници392
НаличностВ наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

Справете се с прекомерната употреба на технологиите и преоткрийте балансирания живот. Ако се опитвате да разгърнете пълния си потенциал в реалния живот, може би страдате от пристрастяване към интернет - и не сте сами.

Съвременната технология на екраните се докосва до схемите за възнаграждение на мозъка ни, като държи в зависимост нас (и нашите близки). Добрата новина е, че можем да разберем и да излекуваме този често срещан проблем с психичното здраве.

Тази книга ви дава основни познания за пристрастяването, включително за невробиологията на причините, поради които всички ние и нашите деца сме податливи. Ще научите как да разпознавате, управлявате и лекувате пристрастяването към интернет и как да насърчавате здравословен и устойчив начин на живот в нашата дигитална епоха.

В книгата са разгледани темите:

  • Биологията на пристрастяването.
  • Колко време пред екрана е твърде много?
  • Самостоятелни тестове за определяне на пристрастяването и прекомерната употреба.
  • Стъпки за търсене на лечение.
  • Възпитание на деца, които са здрави по отношение на технологиите.
  • Съвети как да се наслаждавате на живота в реално време.
  • Смартфони и други пристрастяващи технологии.
  • Проблемите с видеоигрите.

Дейвид Н. Грийнфийлд, доктор на науките, магистър, е основател и клиничен директор на Центъра за интернет и технологична зависимост и бивш асистент по клинична психиатрия в Медицинския факултет на Университета на Кънектикът и консултативен медицински директор в Lifeskills Южна Флорида.

Той е водещ авторитет в областта на поведенческата и процесната зависимост, интернет и екранното поведение, както и лечението на пристрастяването към интернет и видеоигрите и е автор на книгата Виртуална зависимост.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация