КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Да кажеш Да на живота въпреки годините - Как да поддържаме радостта в нас жива

Да кажеш Да на живота въпреки годините - Как да поддържаме радостта в нас жива

 
АвторЕлизабет Лукас, Елизабет Гур
ИздателствоЕйч Ем Ар Логос
Каталожен №1825
ISBN9786199174487
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници184
НаличностВ наличност
Цена
18,10 лв.

Описание
  • Остаряването е естествен процес.
  • Успешното остаряване обаче е изкуство.
  • То не е просто феномен, който се отнася само до външния вид.
  • Остаряването крие смисъл само по себе си.

Остаряването плаши всички. Едни по-малко, други повече. При всички положения то поставя много въпроси, които често остават без отговор.

Някои процеси са неизбежни, но как ще им отговорим – зависи от нас.

Всичко, което не е резултат от анатомични промени в мозъка, може да бъде съзнателно и волево контролирано до определена степен. Това означава, че с известни усилия и малко късмет може да се достигне до напълно приемливи старини и общуването, активността и желанието за живот да бъдат съхранени до последно.

Тенденция е възрастният човек предварително да си формира определени нездравословни нагласи и така страхът и чувството му за безсмислие и непълноценност бързо намират своя уютен пристан. Тогава той се оттегля в самоизбрана изолация, потъва в размисли по минали събития, травми и неразрешени конфликти и предварителните му нагласи се сбъдват. Порочният кръг е задействан.

А друг път има. И това е „да кажеш ДА на живота въпреки годините“.

В своето брилянтно произведение авторките искат да предадат увереността на възрастния човек, че смислени възможности има докрая. Как да бъдат разпознати и използвани максимално, така че осезаемо да се почувства неизменният смисъл на собственото съществуване – това е пътят, по който елегантно ни повеждат Елизабет Лукас и Елизабет Гур.

Вълнуващо пътешествие, на което без съмнение си струва да се отправим.
ДА КАЖЕШ ДА НА ЖИВОТА ВЪПРЕКИ ГОДИНИТЕ
Как да поддържаме радостта в нас жива


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация