КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Техниката на психоанализата

Техниката на психоанализата

 
АвторЗигмунд Фройд
Каталожен №2238
ISBN9789545872518
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници275
НаличностВ наличност
Цена
28,00 лв.

Описание

Този сборник събира буквално образцови текстове на Фройд, описващи психоаналитичната работа в т.нар. ѝ технически аспект. Изданието е резултат на грижливо проучване на легендарни в историята на психоанализата издателски подбори на тези Фройдови текстове, но добавя към тях допълнителни работи. По този начин обхваща целия творчески период от живота на Фройд.

Подредбата слага акцент върху хронологията на написване на текстовете, с което помага да се оформи ясна представа за процеса на развитие и узряване на психоаналитичния метод. Всъщност метод, теория и практика тук заблестяват в цялото си класическо великолепие.

Текстовете са незаобиколима референция за всеки практик, за всеки обучаващ се и обучител в областта на психоанализата, психотерапията и психологията. Но те същевременно са важно, а и много привлекателно четиво за всеки човек, изкушен от хуманитарна рeфлексия. И от саморефлексия.

Внимателният и ерудиран превод от професионалист психоаналитик и вече дългогодишен преводач на Фройд, Елица Цигорийна, е истински подарък за читателя.

Силен и плодотворно провокиращ е послесловът на д-р Давид Иерохам, един от най-добрите български психотерапевти от десетилетия насам, обучител, университетски преподавател, супервайзор, създател на едни от първите и основните български психотерапевтични организации. Книгата е съвместно издание с Българско общество по психоанализа и групова анализа.


Съдържание

Терапия на психичното (терапия на душата)
Психоаналитичният метод на Фройд
Върху психотерапията
Бъдещите възможности на психоаналитичната терапия
Дивашката психоанализа
Как да си служим с тълкуването на съновиденията в психоанализата?
За динамиката на преноса
Съвети към лекуващия с психоанализа
Въвеждане в лечението
Вече съм го разказвал: За грешките в припомнянето в психоанализата
Припомняне, повторение, преработка
Бележки върху преносната любов
Пътищата на психоаналитичната терапия
Относно предисторията на аналитичната техника
Забележки към теорията и практиката на тълкуване на съновиденията
Конструкциите в анализа
Давид Иерохам: Съзнаваното на Зигмунд Фройд, или за психоаналитичната техника



Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация