КАТЕГОРИИ
COVIDМЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>

Клинико-психологични аспекти на дисфункционалните вярвания и копинг стратегиите при пациенти с параноидна шизофрения

Клинико-психологични аспекти на дисфункционалните вярвания и копинг стратегиите при пациенти с параноидна шизофрения

 
Авторд-р Калоян Куков
ИздателствоАстарта
Каталожен №1065
ISBN978-954-350-289-9
Година2020
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници262
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Въпросите за терапията на шизофренните разстройства са особено актуални и недокрай изследвани в клиничната психология.

Безспорно е, че отговорите на част от въпросите са свързани с изясняването на взаимовръзката между специфичните психологически, медицински и психотерапевтични аспекти на шизофрениите разстройства.

Съвременните психотерапевтични интерпретации на когнитивните схеми са свързани с изясняване на мотивите и моделите на поведение.

Това предполага изследване и изясняване на връзката между когнитивните и поведенчески подходи, което е особено подходящи за ендогенните психози.

Куков много добре проследява придвижването на когнитивно-поведенческата психотерапия от депресивните и тревожни разстройства към психозите.


Други книги от Психология , психотерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация