КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Случаи от практиката на клиничния психолог

Случаи от практиката на клиничния психолог

 
АвторПод редакцията на проф. Ваня Матанова
ИздателствоСТЕНО
Каталожен №385
ISBN9789544498825
Година2016
Размер14 х 20 см.
КорицаМека
Страници228
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

При обучението в психотерапевтични умения голямо място заемат т.нар. сборници с описание на случаи или Case Study. Целта е създаването на портрети на пациенти, базирани на реални случаи, демонстриращи различни диагнози или терапевтични интервенции. Най-разпространените примери за такива сборници са придружаващите МКБ-10 и DSM-IV.

Допълнение към тази категория е сборникът със случаи под редакцията на проф. Матанова, който представя широк диапазон от клиничната практика с деца, юноши и възрастни – хиперкинетично разстройство с дефицит на вниманието, личностови разстройства, нарушения от аутистичния спектър, езикови нарушения и др.

Съвременната и добре описана теоретична рамка кореспондира с индивидуализирани терапевтични интервенции. Описаните профили на пациентите са базирани на реални случаи от клиничната практика и представят динамиката при използването на специфични терапевтични интервенции.

Това е сборник, който предоставя на читателя очарователни обобщения и инсайти върху клиничната практика в широк аспект от теми и проблематики. Описанията на случаите с успех могат да бъдат използвани в клинични тренинги и в програми за развитие на клинични психолози и психотерапевти.


Съдържание

1. Психотерапията между науката и изкуството
2. Обсесивно-компулсивните и нарцистичните симптоми на дете с дефицит на вниманието.
3. Терапевтични интервенции при деца с хиперактивност и дефицит на внимание
4. Случаят Ива – клиент с характеристики на зависимо личностово разстройство
5. Аутистичноподобната симптоматика при атипичен аутизъм.
Особености на когнитивното функциониране на дете с дисфазия на развитието
6. Един случай на тревожно разстройство с нарушение в адаптацията
7. Емпатията – аз, ти и ние
8. Защитни процеси в теорията на привързаността на Джон Боулби
Репрезентации на дезорганизираната привързаност.
„Войната никога не спира” – описание на случай
9. Дисфазия на развитието или специфично езиково нарушение – терапевтични подходи в детска възраст
10. Семейна дисфункция и полова идентичност
11. Случай на сепарационно тревожно разстройство в детска възраст



Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация