КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Воля за креативност

Воля за креативност

 
АвторМагдалена Герева
ИздателствоЛетера
Каталожен №2348
ISBN9786191791545
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници316
НаличностВ наличност
Цена
26,00 лв.

Описание

Воля за креативност е психологическо изследване върху сложната вътрешна свързаност в личностната структура на творци от различни области. Солидната емпирична основа позволява да се разгърне цялостен концептуален модел, обединяващ в себе си както индивидуално психологически, така и социални компоненти в проучвания върху креативността и процъфтяването.

Съществена част от монографията Воля за креативност представя идеите и приноса на Ото Ранк за оформянето на много от съвременните школи в психологията и психотерапията през призмата на актуалния изследователски контекст.

Неговите схващания за динамиката в процеса на израстване на личността не само, че са валидни и до днес, но и продължават да вдъхновяват креативни подходи в психотерапията и екзистенциално-хуманистичната психология. Най-ерудираният от всички психоаналитици в кръга на Фройд - Ото Ранк, напуска Виена, за да изгради изключително продуктивна кариера като лектор, терапевт и писател. Неговите произведения повлияват фундаментално редица забележителни фигури в психологията като Мелани Клайн, Карл Роджърс, Роло Мей, Ървин Ялом, културния антрополог Ърнест Бекер и други.

В Гещалттерапия (1951) Пол Гудман определя концепцията на Ранк за ролята на креативния акт в индивидуалното развитие като състояние на психично здраве само по себе си. В продължение на почти цял век Ранк е бил хулен, игнориран или просто забравен от психоаналитичния естаблишмънт, но с публикуването през 1973 г. на отличената с Пулицър The Denial of Death на Ърнест Бекер Ото Ранк постепенно излиза от забвението и е реабилитиран като един от най-блестящите учени от началото на миналия век в Европа и САЩ.

"За мен беше удоволствие да се запозная с монографията на д-р Магдалена Герева, тъй като освен изключително широкото изследователско поле, богато съдържание и приносни моменти, тя е написана на издържан и прецизен научен език, експлициран достатъчно ясно, така че да достигне до широк кръг читатели.

Д-р Герева разглежда креативността и творческата мотивация в съпоставителна перспектива, проследявайки връзката им със смисъла на живота, щастието, благополучието, самоактуализацията, междуличностните отношения и социалното признание.

Воля за креативност е ценен източник на информация и вдъхновение за изследователи и практикуващи в областта на психологията, образованието, културата и изкуствата, както и за студенти и млади хора, които искат да надникнат в психологическите нюанси на креативността, творческата мотивация и процъфтяването."
Проф. д-р Маргарита Бакрачева


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация