КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Тайните структури на властта - Защо върховенството на закона, свободата и демокрацията са само илюзия

Тайните структури на властта - Защо върховенството на закона, свободата и демокрацията са само илюзия

 
АвторДжоузеф Плъмър
ИздателствоКатехон
Каталожен №1472
ISBN9786190108849
КатегорияПолитика
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници208
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Информацията, предоставена в тази книга, противоречи на почти всичко, в което сте били подведени да повярвате по отношение на демокрацията и на "представителното управление". Базирайки се на новаторските проучвания на уважавания историк Карол Куигли, "Тайните структури на властта" разкрива как една невъобразимо коварна политическа система, умело манипулирана от шепа представители на елита, подронва свободата и демокрацията.

Целта на тези, които контролират системата, по думите на Куигли е да доминират над "всички обитаеми части на света". С помощта на измами, кражби и насилие те са постигнали повече по пътя към тази цел от всички владетели преди тях в историята на човечеството.

Информационната ера обаче започва бързо да проваля плановете им. Неморалността на тяхната система и на онези, които я обслужват, вече е почти невъзможно да се скрие. Осведомеността и съпротивата нарастват... трагедията отстъпва пред надеждата.

"Имали ли сте някога чувството, че демокрацията е просто илюзия? Подозирали ли сте, че има много могъщи хора, които са създали система, която изглежда демократична, но всъщност вади обикновените граждани от процеса на вземане на решения? Чудили ли сте се някога: "Кой наистина управлява нещата и какво точно се опитва да постигне?" Ако сте си задавали тези въпроси - не сте сами."

Джоузеф Плъмър

"Ако се чувствате комфортно с илюзиите, които в момента минават за политическа реалност, тази книга не е за вас, защото, след като откриете как измамниците изпълняват своите фокуси, комфортът на невежеството вече няма да е възможен."

Едуард Грифин


Съдържание

Въведение
Демокрация
Властта зад трона
Мрежата "възстановява" Америка
Парите: най-важният инструмент
Основният проблем - основното решение
Владетелите представляват себе си
Потопете обществото - издигнете фашистите
Фалшиви и лукави хора
Realpolitik - преосмисляне
Финални мисли
Препоръчителна литература
Бележки
Показалец



Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация