КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Опознай себе си - Ключ към решението на (почти) всички проблеми.

Опознай себе си - Ключ към решението на (почти) всички проблеми.

 
АвторЩефани Щал
ИздателствоХермес
Каталожен №1432
ISBN9789542620877
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници272
НаличностНяма наличност
Цена
0,01 лв.

Описание

В тази книга Щефани Щал - психотерапевт и бестселъров автор № 1 в Германия, представя методика за разрешаване на личностни проблеми и кризи във взаимоотношенията. Като начало тя помага на читателите да опознаят вътрешното си "сенчесто дете" - метафора, която авторката използва да обозначи негативните мисловни и поведенчески модели, формирани в детството.

Дори най-сложните конфликти могат да се сведат до опростени подсъзнателни убеждения, които се проявяват в защитни стратегии. Когато осъзнаем тези стратегии и успокоим сенчестото си дете, ние даваме поле за изява на нашето "слънчево дете".

То символизира хубавите ни преживявания, доверието към околните и радостта от живота. Слънчевото дете ни помага да развием положителни модели на поведение и да изградим здравословна самооценка и пълноценни отношения с другите хора.

Както Щефани Щал обобщава: "Не е важно дали сме красиви, идеални и силни. Важно е да опознаем себе си. Ако сенчестото и слънчевото ни дете се чувстват като у дома си, ние сме спокойни със самите себе си и толерантни и добронамерени спрямо другите хора.

Защото домът е там, където можем да бъдем автентични. Ако намерим своя дом в себе си, ние се свързваме както със себе си, така и с околните. А това е смисълът на живота".


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация