КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ДОБРИЯТ ЖИВОТ - Уроците от най-дългото изследване на щастието в света

ДОБРИЯТ ЖИВОТ - Уроците от най-дългото изследване на щастието в света

 
АвторРобърт Уолдингер, Марк Шулц
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2320
ISBN9786190113430
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
26,00 лв.

Описание

"Животът е толкова кратък, че няма време за караници, извинения, негодувание... Има време само за обичане и то трае един миг."
Марк Твен

Кои са съставките на щастливия и удовлетворяващ живот? На добрия живот? Повечето младежи веднага ще отговорят: Парите. Славата. Постиженията... Само че най-дългото изследване, провеждано някога, опровергава тези предположения.

Простият, но изненадващ отговор е: отношенията. Колкото по-добри са отношенията ни с другите, толкова по-вероятно е да бъдем щастливи, доволни и здрави. Нещо повече: Харвардското изследване показва, че качеството на взаимоотношенията ни определя не само физическото и психичното ни здраве, но и продължителността на живота ни.

Лошата новина е, че самотата убива. Именно тя, а не трудният живот, е най-големият ни враг. Всички трудности са преодолими, ако има с кого да ги споделим.

Безценните прозрения, събрани в тази книга, са направени въз основа на личните истории на стотиците участници в Харвардското изследване, чийто живот е бил проследен отблизо в продължение на 75 години.

Извлечената от тях мъдрост е подкрепена и от редица научни проучвания, а именно: добрият живот се гради с добри отношения. Връзките във всичките им форми - приятелства, романтични или семейни връзки, отношения между колеги, спортни партньори, членове на различни групи по интереси - допринасят за по-щастлив и дълъг живот.

А както показва Добрият живот, никога не е твърде късно да заздравим връзките, които вече сме изградили, и да създадем нови. Животът ни зависи от това.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация