КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Вътрешни болести - ръководство за специалисти по здравни грижи

Вътрешни болести - ръководство за специалисти по здравни грижи

 
АвторПод редакцията на доц. В. Тодоров
Каталожен №105_2539MUPLEVEN11
Година2012
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници530
НаличностНяма наличност
Цена
43,00 лв.

Описание

Медицинската наука винаги се е развивала динамично, но през последните 10-15 години се отбеляза значителен напредък както в теоретичното познание, така и в медицинската практика.

Това неминуемо се отразява на диагностично-лечебните алгоритми и на обучението на медицинските сестри, акушерките, лаборантите и рехабилитаторите. Най-голямата медицинска специалност - по вътрешни болести, непрекъснато се обогатява и усъвършенства.

Променят се и се модернизират знанията за етиологията и патогенезата на вътрешните заболявания, а заедно с това - и класификационните схеми на много от тях.

Диагностичният процес става по-точен, но и доста по-скъп, с внедряването на редица високотехнологични методи като конвенционалната и Доплеровата ехография, гамакамерната сцинтиграфия, компютърната и магниторезонансната томография, интервенционната ангиография и др.

Биопсичната, имунологичната и имуноморфологичната диагностика на хроничните хепатити, гломерулопатиите, колагенозите, хематологичните заболявания и пр. позволиха сигурното им разпознаване, както и прилагането на нови лечебни методи.

Методите на лечение на редица вътрешни заболявания претърпяха значително развитие и станаха много по-ефективни с приложението на нови поколения антибиотици, антихипертензивни средства, имуносупресори и цитостатици, хормони.

Широко практическо приложение имат и някои инвазивни и скъпи лечебни методи като извънбъбречните методи за очистване на кръвта, аферезата, органната трансплантация, интралуменната ангиопластика, лечението с интерферон и колониостимулиращи фактори.

Средните училища за медицински специалисти отдавна се трансформираха в медицински колежи, които влязоха в структурата на висшите медицински училища у нас. Предстои преобразуването им във факултети. Увеличиха се сроковете на обучение и хорариумите по клиничните дисциплини, осъвремениха се учебните програми и образователните степени.

Първото издание на настоящия учебник (2002 г.) оправда напълно своето предназначение. Второто, преработено и допълнено издание е написано отново от преподаватели от Катедрата по вътрешни болести на Медицинския университет в Плевен.

Авторският колектив се е постарал синтезирано, достъпно и на най-съвременно ниво да обобщи класическите данни и последните достижения на науката в областта на вътрешните болести за нуждите и целите на обучението на специалистите по здравни грижи. Авторите ще приемат с благодарност всички критични забележки и допълнения.


Съдържание

-- Болести на дихателната система
-- Болести на Сърдечносъдовата система
-- Болести на Стомашно-чревния тракт, черния дроб и панкреаса
-- Болести на отделетелната система
-- Болести на кръвта
-- Болести на ендокринната система
-- Ревматични болести
-- Клинична токсикология



Други книги от Вътрешни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация