КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Пропедевтика на вътрешните болести - преглед и изследване на пациента - Том 2

Пропедевтика на вътрешните болести - преглед и изследване на пациента - Том 2

 
АвторПод редакцията на проф. д-р Даниела Петрова
ИздателствоМУ-София
Каталожен №1649
ISBN978-619-7491-52-4
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници382
НаличностВ наличност
Цена
45,00 лв.

Описание

Вторият том на учебника „Пропедевтика на вътрешните болести – преглед и изследване на пациента“ е естествено продължение на клиничния материал в том първи.

В него са включени останалите системи на човешкия организъм: „Храносмилателна система – изследване на горния и долен гастроинтестинален тракт; черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища; екзокринните функции на панкреаса“, „Изследване на слезката“; „Пикочоотделителна система“; „Болести на кръвта и лимфопоетичната система“; „Ендокринна система и обмяна на веществата“ и „Опорно-двигателен апарат и системни заболявания на съединителната тъкан“.

Запазена е структурата на първия том на учебника, като обстойно са представени както класическите концепции, така и съвременните схващания за използване на основните физикални методи при преглед на пациента и най-новите достъпни диагностични методики в помощ за изграждане на диагнозата.

Структурата и съдържанието на учебника са съобразени със съвременните тенденции в областта на медицината. Клиничният материал е разработен така, че да улеснява читателя. Във всяка една от включените глави е следван определен модел, като се преминава през основните клинико-анатомични и клинико-физиологични характеристики на разглежданата система; основните симптоми, синдроми и физикални методи на изследване и най-новите диагностични методики (лабораторни, образни, функционални, неинвазивни и инвазивни изследвания), които се използват в клиничната практика.

Представена е съвременната концепция за патогенетичните механизми на възникване на различните заболявания, използваната терминология и класификации. Материалът е изложен систематично и в логична последователност.


Други книги от Вътрешни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация