КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ>>>

Очни болести

Очни болести

 
АвторКолектив
Каталожен №1039
ISBN978-619-221-279-7
КатегорияОфталмология
Година2020
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници350
НаличностВ наличност
Цена
40,00 лв.

Описание

Офталмологията е удивителна специалност, комбинация от оптика, рефракция, клиника и хирургия. Да, тя е посветена на нещо толкова малко, но, както е казал Леонардо - съдържащо чудесата на природата. Нашият екип вярва в офталмологията, в това, че тя ще се развива като наука и практика и някога ще бъде в състояние да даде зрение на всички. За момента целта на този учебник е да даде знание на всеки, който има нужда да научи основните принципи на очните болести.

Окото е уникална "камера", изображенията от която се възприемат от окципиталния дял на мозъка и се осъзнават като зрение. Очните заболявания нарушават този деликатен баланс и изискват терапевтична намеса. Както всички, които се занимаваме с медицина, знаем, успешното лечение е възможно единствено след поставяне на правилна диагноза. Екипът, създал този учебник, вярва, че той е една пропедевтична основа за бъдещо развитие.

В основни раздели са разгледани основите на офталмологията - анатомия на орбитата, анатомия на очната ябълка, анатомия на очните придатъци, кръвоснабдяване и инервация на зрителния орган, физиология на зрителното възприятие, светлоусещане и цветоусещане, зрителна адаптация, формено зрение, периферно зрение, методи на изследване, рефракция на окото, класически методи за изследване в офталмологията, весокотехнологични методи за изследване и други.

В отделна глава са представени заболяванията на зрителния анализатор - заболявания на орбитата, клепачите, слъзния апарат, конюнктивата, роговицата, склерата, предната очна повърхност, лещата и стъкловидното тяло, увеята, ретината, зрителния нерв и други. Предложени са още раздели, свързани с локалните системни и синдромни заболявания с очни прояви, офталмологични проблеми, лечение на очните заболявания, както и промоция на очното здраве.


Други книги от Офталмология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация