КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Аюрведа: Ръководство за домашно лечение

Аюрведа: Ръководство за домашно лечение

 
АвторД-р Васант Лад
ИздателствоАратрон
Каталожен №602
ISBN9789546264381
Година2014
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници456
НаличностВ наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

Тази книга е основана върху древната лечебна система на Индия, съществуваща повече от пет хиляди години. Тя предлага естествени алтернативи на съвременните лекарства и лечение с лесни за изпълнение практически съвети.

Д-р Васант Лад, който е световноизвестен специалист в областта на аюрведа, обяснява най-напред принципите, които стоят в основата на науката аюрведа, и анализира физическите и психичните характеристики на всяка от трите доши на системата ум-тяло: вата, питта и капха. След като разберете какъв е типът на вашето тяло, д-р Лад ще ви помогне да започнете своето пътуване към върховното състояние на физическо и психично равновесие и благополучие.

"Аюрведа: Ръководство за домашно лечение" е безценен помощник за лекуване на общи заболявания и хронични проблеми с терапевтични методи, съобразени с индивидуалните ви потребности въз основа на вашия аюрведичен тип. Д-р Лад обяснява защо някои дисбаланси често довеждат до болестни състояния и показва как да възстановите естественото здравословно състояние на тялото си.

Ще научите кои от традиционните аюрведични лечебни средства - билкови чайове и рецепти, етерични масла, медитация, йога - представляват лек за различни състояния, като настинка и грип, главоболие, зъбобол, възпалено гърло, висок холестерол, проблеми със зрението, тревожност и депресия. Авторът обяснява също как да използвате диетата и специфичните аюрведични техники, за да се предпазите от заболявания и вируси, да развиете своето телесно осъзнаване и да се радвате на пълноценна жизненост и здравословен живот.

Това ръководство ще ви даде възможност да се възползвате от безценния дар на аюрведичните лечебни методи, усъвършенствани в продължение на хиляди години. Всички билки, храни и масла, които д-р Васант Лад препоръчва, могат да се намерят в билковите аптеки или в магазините за биопродукти и здравословни храни. От книгата ще се запознаете с природосъобразни, безопасни и ефективни лечебни средства, които са ключът към воденето на живот, изпълнен с жизненост и благополучие.

Д-р Васант Лад, бакалавър по аюрведа, медицина и хирургия, магистър на приложните науки, е роден в Индия. В продължение на три години е бил директор на аюрведичната болница в Пуна, Индия. Той е световноизвестен експерт по аюрведична медицина, автор на много книги за аюрведа. Д-р Васант Лад е основател и директор на Аюрведичния институт в Албакърки, Ню Мексико, САЩ.


Съдържание

Въведение: Необходимостта от лечение
Науката за живота

  • Аюрведа: Тяло, ум и душа
  • Определете своя психо-физиологичен тип
  • Защо се разболяваме

Използване на аюрведа

  • Да останем здрави
  • Аюрведичен начин на живот - най-добрата превантивна медицина
  • Техники за дишане
  • Медитация и дисциплина на ума
  • Препоръки за хранене на аюрведа

Тайните на аюрведичното самолечение: Енциклопедия на болестите и лечебните средства

  • Как да се използва енциклопедията
  • Болести и лечебни средства, А - Я

Заключение

  • Поемете отговорност за своето здраве: Как да превърнем аюрведа в част от нашия живот
  • Използване на лечебните свойства на металите, скъпоценните камъни, цветовете и аромите
  • Приготвяне и използване на билки, масла и гхи
  • Специални аюрведични процедури
  • Йога асани
  • Речник

Източници



Други книги от Книги за лечение чрез аюрведа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация