КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ПСИХИАТРИЯ И СОМАТИЧНА МЕДИЦИНА: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия

ПСИХИАТРИЯ И СОМАТИЧНА МЕДИЦИНА: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия

 
Автор под редакцията на д-р Иво Нацов
ИздателствоКибеа
Каталожен №2449
ISBN978–619–271–008–8
Година2024
Размер17 х 24 см.
КорицаМека
Страници656
НаличностВ наличност
Цена
52,00 лв.
НОВО

Описание

Книгата „Психиатрия и соматична медицина: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия“ под редакцията на д-р Иво Нацов, дм, е сериозен опит да се развие, задълбочи и осветли на експертно ниво връзката между психиатрията и останалите клинични дисциплини.

Изданието е особено актуално в духа на „мултидисциплинарния“ и едновременно „индивидуализиран“ подход. При страдащите от соматични заболявания може да се наблюдават (при това нерядко) психични отклонения. Тези проблеми могат да бъдат засилени или „отключени“ от соматичното заболяване.

Изданието дава ясна представа как (да) се действа при разрешаването на сложни клинични задачи. Не на последно място, въпреки сложността на материята, книгата е написана достъпно. А какво по-добро за една полезна медицинска книга от това да се чете на хубав български език.

„Психиатрия и соматична медицина – ръководство по консултативна и свързваща психиатрия“ е написана от соматични лекари, психиатри и психолози в областта на психичните проблеми при физическо боледуване и лечението, провеждано само от лекари.

Това улеснява читателя да разпознава основните типове поведение при боледуване (надценяване, игнориране и реализъм) и да се справи с трудностите – например да търси навременна консултация вместо случайни диагнози в интернет. Лекарят може да обсъжда това явление с израза „гугългения“ (googlegenia – произлязло от гугъл, първа употреба), с даване на знания и с включване на полезните решения на пациента в оздравителния процес след обсъждане и проследяване.

Този персонален подход е условие за успешно лечение и може да се усвои от всички лекари.

Ръководството е стабилна основа за обучение по консултативна и лиезон (фр. свързваща) психиатрия, както се вижда в посланието на професор Д. Коррея (Лисабон), рецензиите на професорите П. Маринов и Пл. Гацов и в предложените проекти.


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация