КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Националните културни особености в контекста на моделите на възпитание в детството

Националните културни особености в контекста на моделите на възпитание в детството

 
АвторДиана Андонова
Каталожен №2396
ISBN9789540758718
КатегорияПедагогика
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници232
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Монографията разглежда специфични национални културни особености, които влияят върху възпитателните модели в семейната и образователната среда в периода на ранното и предучилищното детство.

Отличителните белези на националния характер са ключов фактор, обуславящ поведението в различни социални ситуации в настоящето и предаването на опит и знания за следващите поколения.

Измеренията на културата по модела на Хофстеде като отражение в родителското поведение разкриват характерните културни специфики, влияещи върху моделите на възпитание в детството, и на тази основа е направен сравнителен анализ между България и Германия.

Представените резултати от изследване на родителските стилове в български контекст показват как социокултурните изисквания формират възпитателните практики, модели на поведение и комуникацията в семейството.

Отчетено е и изменението на културата в процеса на културно взаимодействие в условията на европейското глобално пространство.

Книгата е насочена към родители, детски и начални учители, студенти, но и към всички, които са свързани с възпитанието на съвременното българско дете у дома и в обществото.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация