КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

УМНИ БЕЛЕЖКИ - Как да пишем, учим и мислим по-ефективно?

УМНИ БЕЛЕЖКИ - Как да пишем, учим и мислим по-ефективно?

 
АвторЗьонке Аренс
ИздателствоLocus
Каталожен №2375
ISBN9789547834019
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници252
НаличностВ наличност
Цена
26,00 лв.

Описание

Ключът към доброто и ефективно писане се крие в интелигентното организиране на идеите и бележките. Тази книга ще ви помогне да работите по-продуктивно, да пишете оригинални текстове и да учите в дългосрочен план. Тя ви показва как да си водите полезни бележки така, че да се развивате и да реализирате проектите си.

В основата ѝ стои системата Zettelkasten, създадена от Никлас Луман. Той е известен с това, че по време на кариерата си написва над 70 книги и 500 статии и става един от най-продуктивните учени на всички времена. Но най-важното е, че го е правил с лекота. Веднъж Луман казал: Никога не се насилвам да правя нещо, което не искам да правя.

Системата Zettelkasten често е неразбрана и рядко е добре обяснена. Тя се основава на задълбочени психологически познания и се опира на изпитана техника за водене на бележки. Това е първото изчерпателно ръководство и описание на тази система, в което се обяснява не само как работи тя, но и защо е успешна.

Книгата е предназначен за тези, които четат много и искат да извличат по-голяма полза, които искат да създадат своя собствена система от знания, да запомнят по-добре и да се ориентират в информацията, както и за тези, които работят с големи количества информация.

"Никой не може да мисли без химикалка в ръка."
Никлас Луман

Д-р Зьонке Аренс е писател и изследовател в областта на образованието и социалните науки. От първата си публикация досега книгата е продадена в над 100 000 екземпляра и е преведена на седем езика.


Други книги от Самоусъвършенстване

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация