КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Изкуството да обичаш себе си - Да се погрижим за себе си, за да сме полезни на света

Изкуството да обичаш себе си - Да се погрижим за себе си, за да сме полезни на света

 
АвторАлберто Симоне
ИздателствоКибеа
Каталожен №1388
ISBN9789544749262
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници160
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

След като сложи "Щастието на нощното шкафче" и ни убеди, че "Всеки ден е чудо", в поредното си откровение Алберто Симоне ни помага да овладеем "Изкуството да обичаш себе си", за да проумеем и приемем своята уникалност с всичките ѝ достойнства и недостатъци.

Верен на стила и убежденията си, и тук авторът приканва към осъзнаване на вътрешната сила да промениш себе си, за да смениш курса в поведението и настроението и на онези около теб. С трансформиращата сила на препятствията, с енергията на любовта и прошката бихме могли да започнем наново, да ремонтираме емоционалните си щети и да освободим пространство, което да наситим с вяра и доброта - най-прекия път към щастието, което ни се полага по право.

"Успокояващо е да преоткрия, че има неща като нуждата ни от любов, от приобщаване, от споделяне, която си остава същата и тогава, когато времената, обстоятелствата и злополучията се менят.
Същото важи и за нашия могъщ вътрешен ресурс. Какъвто и катаклизъм да връхлети върху човешкия род, надеждата, смелостта, способността да се адаптираме, креативността и умението да превръщаме проблемите във възможности винаги ще бъдат най-силните ни оръжия и винаги ще ни подкрепят. А това ме изпълва с вяра и оптимизъм - именно разчитайки на заложеното неизменно в нас, че ще се справим и този път."
Алберто Симоне

"Алберто Симоне има безценния дар да кара всички да се чувстваме по-добре."
Мария Рита Парси

"Излишно е да търсим по света онова, което не успяваме да намерим в себе си."
Тициано Терцано

Алберто Симоне е сценарист и режисьор за италианската телевизия РАИ ("Лунен удар", "Комисарят Манаро"), който от дълги години съчетава творческата си дейност с работата като психолог, лайф коуч и терапевт. След продължителен престой в САЩ разширява познанията си в областта на т. нар. майндфулнес, на позитивната и енергийната психология, като специализира и в нови терапевтични методи като ЕFT - имоушънъл тапинг, техника за отстраняване на емоционални блокажи, и EMDR - терапия за
десенсибилизация и преодоляване на посттравматичния стрес. Години наред води курсове с формираща насоченост и мотивационни семинари на тема щастие; създател е на блога Наполовина пълната чаша.


Други книги от Самоусъвършенстване

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация