КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ДА ОЧАКВАШ НЕОЧАКВАНОТО - Науката за прогнозирането и кога да не се вслушваме в нея

ДА ОЧАКВАШ НЕОЧАКВАНОТО - Науката за прогнозирането и кога да не се вслушваме в нея

 
АвторКит Йейтс
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2283
ISBN9786190113225
Година368
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
26,00 лв.

Описание

Знаете ли как да печелите басове? Защо толкова много жители на Помпей не са избягали при изригването на Везувий? Как се предотвратява ядрена война?

Още от зората на човешката цивилизация хората опитват да предугаждат бъдещето. Правим го в личен план - за да организираме живота си по-ефективно, като се вслушваме например в предупрежденията за времето или за натовареността на трафика.

Понякога се ангажираме и с по-мащабни прогнози, които засягат цялото общество: как да предвидим икономическа криза, какъв ще е имотният пазар през следващата година или дори как да предотвратим терористична атака.

И точно толкова отдавна грешим. От оракулите до синоптиците и от политиците до икономистите - постоянно правим неверни прогнози. Затова истинската ни задача е да разграничим успешните от неуспешните предвиждания.

За съжаление, слабостите в самата ни природа често ни подвеждат, когато се стараем да преценяваме рационално света около нас. И това може да има катастрофални последици.

Прогнозирането на бъдещето е опасно. Никой не иска да бъде прорицател, чиито апокалиптични прогнози не се сбъдват, нито пък човек, който не вижда очевидното. Книгата ще ви разкрие как и защо прогнозите се провалят.

Ще ви помогне да различавате лошите от реалистичните предсказания и ще ви покаже, че най-добрият начин за прогнозиране на бъдещето е, като си го създадете сами.

Кит Йейтс е старши преподавател в катедрата по математически науки и съ-ръководител на Центъра за математическа биология в Университета в Бат. Завършва докторат по математика в Оксфордския университет през 2011 г.


Съдържание

Увод. В очакване на неочакваното
Инстинктивни реакции
В очакване на всекидневното чудо
Овладяване на несигурността
Промяна в курса
Да играем играта
Да четеш между редовете
Как да избегнем снежните топки
Улавяне на бумеранг
Да познаем ограниченията си
Епилог
Благодарности
Бележки



Други книги от Самоусъвършенстване

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация