КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ДОБРАТА ТРЕВОЖНОСТ - Как да овладеем силата на най-неразбраната емоция?

ДОБРАТА ТРЕВОЖНОСТ - Как да овладеем силата на най-неразбраната емоция?

 
АвторД-р Уенди Сузуки
ИздателствоАвгуст
Каталожен №2253
ISBN9789549688757
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници228
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Световно известният невроучен и автор на Здрав мозък, щастлив живот е създала абсолютно променяща играта книга (според подкаста Conscious Conversations) за контролиране на неоправданата тревожност и превръщането ѝ в могъщо средство.

Живеем в епохата на тревожността, ситуация, от която често се чувстваме сякаш сме заключени в безкраен цикъл от стрес, безсъние и тревоги. Но какво бихте казали, ако има начин да използваме тревожността си, за да ни помогне да решаваме проблемите си и да увеличим благополучието си? Какво бихте казали, ако вместо да разглеждаме тревожността като проклятие, можем да я разпознаем като уникалния дар, която тя всъщност е.

Като невроучен, д-р Уенди Сузуки е открила една истина, променяща парадигмата за тревожността: да, тя е неприятна, но и е от основно значение за оцеляването ни. Всъщност тревожността е основният компонент от способността ни да живеем оптимално. Всяка емоция, която изпитваме, има еволюционна цел и тревожността е предназначена да насочи вниманието ни към редица негативни емоции.

Ако подхождаме към тревожността само като нещо, което трябва да избягваме, от което да се освободим или да приглушим, ние всъщност пропускаме възможността не само да управляваме по-добре симптомите на тревожността, но и да открием начини да подобрим живота си. Ако се вслушваме в тревогите си от позицията на любопитството, вместо от тази на страха, можем наистина да тръгнем по път, който води към радостта.

Д-р Уенди Сузуки е професор по невронаука и психология в Центъра за невронаука на Нюйоркския университет и е международно признат авторитет по невропластичност. Наскоро беше обявена за една от десетте жени, променящи начина, по който виждаме света от Good Housekeeping и е често търсен експерт от различни издания, включително Wall Street Journal, Shape и Health. Беседата ѝ в TED има над 55 милиона зрители по всички големи платформи и е втората най-гледана беседа на TED за 2018 година. Тя е автор на Добрата тревожност и на Здрав мозък, щастлив живот.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация