КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ГОРЧИВО-СЛАДКО - Как копнежът и меланхолията ни правят по-силни

ГОРЧИВО-СЛАДКО - Как копнежът и меланхолията ни правят по-силни

 
АвторСюзан Кейн
ИздателствоСиела
Каталожен №2251
ISBN9789542843610
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници280
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

В шедьовъра си авторката на бестселъра Тихите разкрива силата на горчиво-сладката перспектива към живота и как копнежът и меланхолията ни правят по-силни.

С Тихите Сюзан Кейн призовава обществото да опознае силата на интровертите и да култивира пространство за необикновения им поглед към живота.

В Горчиво-сладко тя използва същия подход, обединяващ научни изследвания, спомени и житейски истории, за да изследва защо изпитваме копнеж и меланхолия. На какви изненадващи уроци за творчеството, състраданието, лидерството, духовността, смъртността и любовта могат да ни научат тези състояния на ума?

Кейн показва как горчиво-сладкото състояние на ума е тихата сила, която ни помага да надхвърлим личната и колективната си болка. Ако не признаем собствените си тъга и копнеж, казва тя, те се превръщат в извор на емоционална небрежност, разочарование и агресия.

Но ако осъзнаем, че всички познават или ще изпитат в някакъв момент загуба, меланхолия и копнеж, можем да потърсим път един към друг и да се научим да трансформираме собствената си болка в творческа енергия, свързаност и разбиране.

В този свят на все по-задълбочаващи се обществени разногласия и лично безпокойство, Горчиво-сладко ни събира по дълбок и неочакван начин.

"Горчиво-сладко има силата да трансформира начина, по който виждате живота си и света."
Опра Уинфри

"Сграбчва сърцето ти и не пуска."
Брене Браун, автор на Atlas of the heart

"Сюзън Кейн отново описа и утвърди моето съществуване!"
Гленан Дойл, автор на Неопитомена

"Идеалното лекарство срещу токсичната позитивност."
Адам Грант, автор на Помисли пак


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация