КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Статуси на психосоциална и национална идентичност, ценности и психично благополучие в юношеска възраст

Статуси на психосоциална и национална идентичност, ценности и психично благополучие в юношеска възраст

 
АвторКрасимира Байчинска
ИздателствоПроф. Марин Дринов
Каталожен №2242
ISBN9789543222568
Година2009
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници376
НаличностВ наличност
Цена
13,00 лв.

Описание

Тази книга представлява опит за психологическо изследване на съвременните български юноши през призмата на три фундаментални характеристики:

  • статус на тяхната психосоциална и национална идентичност;
  • тяхната ценностна система;
  • психичното им благополучие;

Предлага се нов подход към изследването на националната идентичност от гледна точка на нейното развитие. Обосновава се хипотезата за наличие на четири статуса на национална идентичност, които я характеризират като динамичен конструкт.

Изложени и интерпретирани са резултатите от 2 големи емпирични изследвания на българските юноши, които обхващат повече от 1000 души от различни градове на страната. Резултатите са обобщени с помощта на портретно описание на 4 групи български юноши — в мораториум, дифузия, с изградена и предрешена психосоциална и национална идентичност. Разгледани са и възможностите за приложение на получените резултати в педагогическата и психологическата консултативна практика.

Книгата може да е от интерес както за научната общественост, така и за широк кръг читатели, интересуващи се от проблемите на развитието в юношеска възраст.


Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация