КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Лечебните растения в борбата с диабета – научни основи на българската традиция

Лечебните растения в борбата с диабета – научни основи на българската традиция

 
АвторМилка Нашар
Каталожен №1944
ISBN978-619-7137-62-0
Година2015
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници123
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Монографията на Милка Нашар е ново, забележително и полезно четиво, което ще достави несъмнено удоволствие на широк кръг читатели – лекари от различни специалности, фармацевти, студенти от медицинските специалности, както и на широката публика.

Диабетът и метаболитният синдром са заболявания, асоцииращи се с инсулинова резистентност. Преди да засегне механизмите на инсулиновата резистентност, авторът разглежда подробно и на много високо съвременно научно ниво механизмите на инсулиновото действие и сигналните пътища на инсулина. И, макар че целта на настоящия труд е да разгледа българската традиция за използването на лечебните растения в борбата с диабета, тази първа част на монографичния труд представлява сама по себе си един значителен принос в систематизирането на знанията за механизмите за сигнализация на метаболизма с участието на инсулин. Още повече, този тип съвременни обзори са дефицитни и трудно постижими, предвид бързия напредък на познанието в тази област, а такива на български език са рядкост.

Монографията е посветена на актуален и значим проблем – противодиабетният лечебен потенциал на растенията, но не се ограничава до използваните билки, а включва също така и ядливи растения, неделима част от българската народна традиция в храненето. Това добавя още един голям плюс към заслугите на автора и прави монографията привлекателно четиво и за тези, които се интересуват жадно от новите добре забравени традиционни знания за използването на храната като лекарство и за поддържането на добро здраве.

Впечатление прави критичният анализ при поднасянето на информацията, благодарение на големия научен опит и ерудиция на автора. Монографичният труд е онагледен с 19 фигури и 3 таблици, което улеснява читателя при възприемането на текста, написан на висок научен стил, но и достъпен за непрофилирания читател.


Други книги от Здраве

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация