КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Основи на хирургията - Ръководство по хирургия с атлас Том ІІ

Основи на хирургията - Ръководство по хирургия с атлас Том ІІ

 
АвторДамян Дамянов, Виолета Димитрова
ИздателствоПроф. Марин Дринов
Каталожен №1845
КатегорияХирургия
Година2012
РазмерА4
КорицаТвърда
Страници480
НаличностВ наличност
Цена
49,00 лв.

Описание

Изучаването на общата хирургия е задължителна база за всеки млад хирург, независимо от по-нататъшната негова специализация.

Настоящата книга има за цел да даде основни познания, свързани с изследването на пациента и оценката на оперативния риск, както и подготовката му за операция. Наред с това са описани асептиката и антисептиката, организацията на работата в операционния блок, основните хирургически манипулации и похвати.

Широк кръг специалисти представят характеристиката на механичните рани, на лъчевите увреждания, травматизма, шока и първата помощ при остри животозастрашаващи състояния, промените при кръвотечение и хемостаза, особеностите на хирургичната инфекция и анестезията при хирургични пациенти.

Представена е характеристиката на основни състояния, свързани с анестезията и интензивното лечение – хомеостаза, хранене и метаболизъм, абдоминален компартмен синдром. Специално внимание е отделено на проблемите трансплантация, болка, някой юридически и деонтологични проблеми, новите технологии в хирургията.


Други книги от Хирургия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация