КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как истински да обичаме детето

Как истински да обичаме детето

 
АвторД-р Рос Кембъл
ИздателствоНов човек
Каталожен №1672
ISBN9789544075491
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници158
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Детето ви знае ли, че го обичате? Може да се изненадате от отговора.

Повечето родители несъмнено обичат децата си и са убедени, че любовта им не се нуждае от доказване. Предпочитат да наблягат на дисциплината и избягват нежността, която излишно разглезва детето. Тогава защо много деца днес не се чувстват напълно обичани и приети от родителите си, защо се възприемат по-скоро като досадна пречка в живота на възрастните?

Проблемът според тази книга не е в липсата на любов, а в неумението на родителите да изразят и покажат своята любов на детето си, да му помогнат да усеща постоянно тяхната безусловна любов - и когато са нежни с него, и когато се налага да бъдат по-твърди.

Съветите на д-р Кембъл са да се вглеждаме повече в децата си и да разпознаваме по-често техния неизменен въпрос: Обичаш ли ме? Понякога ни го задават безмълвно чрез цялото си поведение, с всичките си бели и непослушание, когато са опънали нервите ни до скъсване. Питат ни непохватно, с детска наивност, а понякога и с детска жестокост. От нас зависи да ги чуем и да си дадем сметка за онова, което правим.

Не се срамувайте да изразявате любовта си, казва д-р Кембъл, стига да знаете как да го направите.

Д-р Рос Кембъл (1936 - 2012) е бивш професор по педиатрия и психология в Медицинския колеж в Тенеси. В продължение на тридесет години е съветвал хиляди семейства по въпроси за възпитанието и развитието на децата. След като се оттегля от консултантската си професия се фокусира върху писане на книги и изнасяне на лекции свързани с отглеждането на деца. Най-известната му книга е Как истински да обичаме детето. Рос Кембъл има 7 деца и 15 внуци.


Съдържание

Предисловие
Увод
Проблемът
Средата
Основата
Как да обичате вашето дете - зрителен контакт
Как да обичате вашето дете - физически контакт
Как да обичате вашето дете - съсредоточено внимание
Уместна и неуместна любов
Детския гняв
Дисциплина: какво значи това?
Любяща дисциплина
Дисциплина - молби, заповеди, възнаграждения и наказание
Деца със специфични проблеми
Подкрепете духовно вашето дете



Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация