КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как истински да обичаме тийнейджъра

Как истински да обичаме тийнейджъра

 
АвторД-р Рос Кембъл
ИздателствоНов човек
Каталожен №1671
ISBN9789544075507
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници160
НаличностВ наличност
Цена
13,90 лв.

Описание

"Помощ! Точно когато започнах да свиквам с родителството, детето ми стана тийнейджър!"

Тийнейджърите са деца в преход. Те не са възрастни. Техните нужди, включително емоционалните, са все още детски. Една от най-честите грешки, която родители, учители и други допускат, е да се отнасят към тийнейджърите почти като към възрастни хора.

Така пренебрегват тяхната детска нужда да чувстват, че някой ги обича и приема, че някой се грижи и мисли за тях. В резултат много тийнейджъри смятат, че никой не се интересува истински от тях, чувстват се непълноценни и объркани, проявяват агресивност и непокорство.

Макар повечето родители истински да обичат своите пораснали деца, те не умеят да изразяват любовта си така, че тийнейджърите да се чувстват обичани и приети, но ако наистина желаят да задоволяват нуждите им, те са в състояние да се научат.

Д-р Кембъл не пише като човек, който само посочва грешките и дава приятелски съвети, а като специалист по педиатрия и психология, решен да намери практически начини за задълбочаване на отношенията с тийнейджърите.

Авторът излага не само приложими принципи, а и откровено споделя провалите и успехите в собственото си семейство. Като бивш професор по педиатрия и психология в Медицинския колеж в Тенеси, в продължение на тридесет години е съветвал хиляди семейства по въпроси за възпитанието и развитието на децата.

След като се оттегля от консултантската си професия се фокусира върху писане на книги и изнасяне на лекции свързани с отглеждането на деца. Най-известната му книга е Как истински да обичаме детето. Рос Кембъл има 7 деца и 15 внуци.


Съдържание

Предисловие
Увод
Тийнейджърите: големите деца
Домът
Безусловната любов
Съсредоточеното внимание
Зрителният и физическият контакт
Родителският самоконтрол
Юношеският гняв
От родителски контрол към самоконтрол
Юношеската депресия
Подкрепете интелектуално своя тийнейджър
Подкрепете духовно своя тийнейджър
Късното юношество



Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация