КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Управление на гнева с помощта на КПТ For Dummies

Управление на гнева с помощта на КПТ For Dummies

 
АвторДжил Блоксхам
ИздателствоАлексСофт
Каталожен №1653
ISBN9789546564542
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници280
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Не позволявайте на гнева да управлява живота ви - научете мощните, лесни за използване техники за поставяне на гнева на мястото му.

Притеснявате ли се, че прекомерният или неконтролируемият гняв пречи на вашето щастие и успех? Написана от дипломиран психолог, тази книга ви въоръжава с доказан, одобрен от Националната Здравна служба подход, базиран на когнитивно-поведенческа терапия (КПТ) за премахване на гнева още в зародиша му и продължаване на нормалния ви живот.

Ще научите как да използвате конкретни техники на КПТ за разбиране на вашия гняв и неговите източници, идентифициране на "тригери" - провокиращи ситуации, които водят до прекомерен или неконтролируем гняв, и за замяна на гневните, разрушителни модели на мислене и поведение с положителни, конструктивни такива.

Разберете какво всъщност представлява гневът - научете най-същественото за тази много първична емоция и защо я изпитвате, и разберете разликата между полезния гняв и дивия гняв. Контролирайте гнева си - научете доказани техники на КПТ, които помагат да осъзнаете по-добре своето лошо гневно поведение и показват начини да извършете промените, от които се нуждаете за по-щастлив живот.

Запазете хладнокръвие - настанете се удобно в новата си кожа, избягвайте да се връщате към старите си гневни навици и разберете как да получите подкрепа, ако почувствате, че се подхлъзвате.

Отворете книгата и открийте:

  • Какво е КПТ и как работи?
  • Как да бъдете обективни по отношение на собствения гняв?
  • Ръководство по идентифициране на ситуациите предизвикващи гнева.
  • Мощни техники за препрограмиране на гневното ви мислене.
  • Съвети за избягване на рецидиви.
  • Къде да потърсите подкрепа?
  • Как да се справяте с гнева на другите хора?

Джил Блоксхам е дипломиран психолог и сътрудник на Британското Психологическо Дружество. Тя провежда университетски курсове на различни благотворителни организации, като MIND, както и на различни агенции, не свързани със здравеопазването, включително полицията и местната власт.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация