КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияМедицинска козметика и ароматерапияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ИЗКУСТВО>>ФИЛОСОФИЯCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Електробиофизични фактори Теоретични основи и практическо приложение - Първа част

Електробиофизични фактори Теоретични основи и практическо приложение - Първа част

 
АвторДиана Стефанова, Мариана Ангелчева
ИздателствоВИДЕЛИНА
Каталожен №1597
ISBN978-619-7660-01-2
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници200
НаличностВ наличност
Цена
46,00 лв.
НОВО

Описание

Пред специалистите осигуряващи здравни грижи на пациентите се представят нови предизвикателства и нови възможности за лечение.

Това налага непрекъснато разширяване на познанията в тази област. Ефективното и безопасно приложение на електробиофизичните фактори обаче не е възможно без да се познават и разбират основните научни принципи и доказателства, методите, параметрите и мерките за безопасно приложение.

Учебникът е предназначен за студентите изучаващи теорията и практиката на прилагане физикалните фактори за придобиване на знания, умения и професионални компетенции необходими за бъдещата им безопасна и ефективна клинична практика.

Този учебник може да бъде полезен и за практикуващите професионалисти по физиотерапия, рехабилитация, преподаватели, лекари, други медицински и немедицински специалисти с интерес в тази област за осигуряване на оптимална и ефикасна грижа за техните пациентите.

Учебникът е с общ обем 200 стр., със  съвременна структура, използва достъпен език. Застъпени са както класическите концепции, така и съвременните изследвания в областта на Физикалната и рехабилитационна медицина, което придава актуалност и значимост на учебника.

Съдържанието включва два раздела. Първият представлява въведение във физикалната терапия. Физикалните фактори са класифицирани според съвременните насоки по формата на енергията, която доставят да тъканите. Поставени са теоретичните основи, необходими за разбиране механизма на действие и предаване на физичната енергия в биологичните тъкани.

Обсъжданите термини, принципи и теории са подкрепени с научни изследвания и доказателства. В следващия раздел специално внимание е отделено на биофизичните, физиологичните и терапевтичните ефекти и на клиничното приложение на ултравиолетовите лъчи и ултразвука. Обхваната е теорията и практиката на водолечението, балнеолечението и климатолечението.

В началото на всяка глава са поставени цели, които насочват вниманието на читателя към основните и най-важни моменти от разискваната тема. Учебникът е илюстриран с таблици и фигури за постигане на по-добро разбиране на материята. За улесняване на търсенето най-важните термини са представени в полета.

В края на всяка глава е направено обобщение, което, заедно с разработените въпроси за самооценка и тестове. Предоставени са избрани източници и препоръчителна допълнителна литература. Осигурява необходимите базови познания за приложението на физикалните фактори като част от комплексното въздействие във Физикалната и рехабилитационна медицина както с лечебна, така и с профилактична цел.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация