КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Физиотерапия при вътрешни и хирургични болести

Физиотерапия при вътрешни и хирургични болести

 
АвторПроф. Видьо Василев Желев
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №332
ISBN9786191601516
Година2015
РазмерА4
КорицаМека
Страници414
НаличностВ наличност
Цена
47,00 лв.

Описание

Физиотерапия при вътрешни и хирургични заболявания е предназначена за студенти по физиотерапия (единична група 2264 физиотерапевти от НКПД- 2011 г.). Последните учебници за прилагане на лечебна физкултура (кинезитерапия) при тези заболявания са издадени през 1991 г.

В настоящото издание за всяка група заболявания са описани кратки анатомични, физиологични, патологични данни и въздействието на физическите упражнения в здраве и болест.

За всяка нозологична единица са описани данни за болестта, имащи отношение към прилагането на физиотерапия, основни методи за функционално изследване, цел, задачи, средства, форми и указания за прилагане на средствата на физиотерапията.

В написването на отделни глави участват асистенти физиотерапевти от Медицински университет, София и НСА „Васил Левски". Използвани са достъпна литература на чужди, български автори и личен опит. Те са съобразени с настоящия учебен план, отговарящ на изискванията на Световната конфедерация и Европейския регион на физиотерапевтите и на нуждите на българското здравеопазване.

Поредицата от 9 основни учебника по физиотерапия (2010, 2011, 2012 и 2013 г.) дава възможност за получаване на необходимата подготовка за прилагане на съвременна физиотерапия - лечебни упражнения; мануална терапия (видове лечебни масажи; мекотъканни техники; мобилизации на стави, на нервна система) и др. специализирани методи - Макензи, Бобат, Кабат, Брунстром, Перфети, Ткачева, с швейцарска топка, за възстановяване силата на отслабнала мускулатура, за възстановяване на сетивността, координацията и много други; методи за функционално изследване; преобучение на хора в неравностойно състояние; промоция; превенция; естествени и преформирани физикални фактори.

Предстои издаването на учебници и учебни помагала като: Физиотерапия при травми на опорно-двигателния апарат, Ерготерапия за физиотерапевти, Специални упражнения при заболявания, практически ръководства по: кинезиология, патокинезиология, мануално мускулно тестуване, ъглометрия, китайски масаж, учебни помагала за магистри, ръководство за педагога физиотерапевт и др.
Учебникът може да се ползва и от рехабилитатори.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация