КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Масаж- основи, класификация, видове

Масаж- основи, класификация, видове

 
АвторПроф. Видьо Желев
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №909
Година2011
Размер21 х 29 см.
КорицаМека
Страници184
НаличностВ наличност
Цена
39,00 лв.

Описание

Учебникът „Масаж - основи, класификации, видове" е предназначен за студентите по физиотерапия (кинезитерапевт, медицински рехабилитатор ерготерапевт, рехабилитатор).

Може да се използва от треньори и учители по физическо възпитание. От учебника студентите ще получат знания за историята на масажа, анатомо-физиоло-гични данни за отделни тъкани и системи (кожа, мускули, стави, кръвоносна, лимфна и нервна система), въздействието на масажа върху тях, класификация на масажа (хигиенен, спортен, лечебен, козметичен), похвати на лечебния масаж (класически, рефлекторен, източен, апаратен).

Дадена е осъвременена класификация на масажа. Масажните начини и похвати са подредени в зависимост от въздействието им върху телесните тъкани и организма на човека. Обяснено е значението на понятията и термините в масажа като: допълнителни и спомагателни; изстискване и изцеждане; размачкване и омачкване.

Отстранени са редица неточности като: похватът напластяване не е размачкване, а разтриване; осморката е поглаждане независимо от това, че масажните движения не са по хода на масажните линии. Допълнени са нови похвати като: изтегляне на кичур коса, размачкване на окосмената част на главата, разтриване с предмишниците на двете ръце.

Съдържанието на учебника е съобразено с учебните програми на физиотерапевтите в България.

То отговаря на изискванията на Министерството на здравеопазването за подготовка на здравни специалисти за работа в системата на здравеопазването. Учебникът е написан благодарение на богатия български, чуждестранен и личен опит.
Всички искрено отправени критични бележки и препоръки ще бъдат взети предвид при следващо издание.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация