КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Превенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна

Превенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна

 
АвторПроф. Руска Паскалева
ИздателствоЕКС-ПРЕС - Габрово
Каталожен №1443
ISBN978-954-490-673-3
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници198
НаличностВ наличност
Цена
36,00 лв.

Описание

В монографията „Превенция и контрол на постуралните нарушения в детска възраст - мисия възможна” са представени анатомична, кинезиологична и патокинезиологична характеристика на гръбначния стълб и гръдния кош, като са очертани проблемите и трудностите при борбата с нарушената стойка и идеопатичната сколиоза в детска възраст.

Разгледани са особеностите и основните етиологични фактори, оказващи влияние върху формирането на правилна стойка и са определени факторите, водещи до различни видове постурални деформации на гръбначния стълб и гръдния кош. Акцентирано е върху диагностиката и ранното откриване на различните видове постурални нарушения, като е обобщена ролята на скрининговите проучвания за разпространението на нарушената стойка и идиопатичната сколиоза в световен мащаб и в България през последните години.

Монографията разглежда иновативни подходи, свързани с комплексното лечение и рехабилитация на нарушената стойка в детска възраст. Представена е авторска методика по кинезитерапия с голяма терапевтична топка при деца от предучилищна възраст, прилагана в детска градина „Светлина“ - гр. Стара Загора. Промотирани са оригинални рехабилитационни алгоритми за превенция на нарушената стойка с включени физически упражнения за 3D корекция на деформацията от отбременена позиция и антигравитационни упражнения за стимулиране на постуралните рефлекси в комбинация с дихателни упражнения.

Анализирани са възможностите за превенция на гръбначните проблеми в детска възраст като основна предпоставка за болки в гърба в зрелостта.

Въз основа на получените резултати от собствените проучвания са направени заключения и са очертани перспективите за превенция и рехабилитация в тази област на научното изследване.

Монографията може да бъде използвана от всички специалисти, работещи в областите на детското развитие и здраве; здравеопазването и рехабилитацията в детска възраст.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация