КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Учебник по нервни болести - Клинична неврология

Учебник по нервни болести - Клинична неврология

 
АвторПод редакция на акад. проф. Екатерина Титянова
ИздателствоКОТИ ЕООД
Каталожен №1301
ISBN978-619-90419-7-0
КатегорияНеврология
Година2021
Размер21 х 27 см.
КорицаТвърда
Страници730
НаличностНяма наличност
Цена
120,00 лв.

Описание

Изданието е посветено на болестите на нервната система и е продължение на учебника по обща неврология. То цели да обезпечи адекватен обем на теоретични и практически познания за диагноза, специфична терапия, поведение, интензивно лечение, профилактика, експертна оценка на трудоспособността и диспансеризация на заболяванията на централната и периферната нервна система.

Придобитите знания са съставна част от изискванията за амбулаторна и специализирана медицинска помощ по нервни болести и са насочени към формиране на практически умения за самостоятелна диагностично-лечебна, консултативна и експертна дейност по неврология.

Учебникът е създаден като интердисциплинарно ръководство, предназначено за студенти по медицина, медицинска рехабилитация и кинезитерапия, общопрактикуващи лекари, специалисти в различни области на медицината, специализанти и докторанти, в чиято задължителна учебна програма са включени дисциплините „Нервни болести“ и „Кинезитерапия при нервни и психични болести“.

Всеки обучаващ се трябва да усвои задължителен обем на теоретични и практически знания, определени като „Минимално изискуемо ниво на компетентност“ (МИНК).
То е включено към всяка глава на учебника.

Ръководството по клинична неврология е богато онагледено с учебни схеми, илюстрации и таблици. В него са отразени съвременните консенсуси за диагностика и поведение при различни неврологични заболявания и гранични с тях болести и синдроми, което го прави полезно помагало в ежедневната клинична практика.

Автори са 34 изтъкнати български специалисти в различни области на медицината – неврология, кардиология, пулмология, нефрология, ангиология, дерматология, обща и пластична хирургия, инфекциозни болести, кинезитерапия, физикална медицина и физиотерапия, вирусология, микробиология и неврофармакология.

Учебникът завършва с преглед на Нобеловите награди в областта на невронауките, които са основа за прогресивното развитие на съвременната неврология. 


Други книги от Неврология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация