КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

COVID-19: Пандемията, която не биваше да се случва, и начините да предотвратим следващата

COVID-19: Пандемията, която не биваше да се случва, и начините да предотвратим следващата

 
АвторДебора Макензи
ИздателствоЖанет 45
Каталожен №1084
ISBN9786191866304
КатегорияCOVID 19
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници356
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Дебора Макензи е журналист в сферата на науката с над 30-годишен стаж. Родена е в Канада, но от 80-те години на ХХ век живее в Европа. Завършва биология и специализира електрофизиология и фармакология. Преди да стане журналист, работи като изследовател в областта на биомедицината. Пише предимно за научното списание "Ню Сайънтист", а в последно време и на свободна практика. През 2010 г. печели награда на Американското общество по микробиология.

Специализира в материали за заразни болести, управление на ресурси, контрол върху оръжията; интересува се също от социални феномени като миграция, от икономическо развитие и от политика. Изследва и прогресивно усложняващите се общества. В кариерата си Макензи неведнъж е била на първа линия в отразяването на обстановката, породена от появата на високорискови заразни вируси, в това число HIV, ебола и ТОРС.

Следи ситуацията с COVID-19 от самото начало и е един от първите журналисти, които предполагат, че вирусът ще причини пандемия. Книгата ѝ "COVID-19: Пандемията, която не биваше да се случва, и начините да предотвратим следващата" проследява ковид кризата от самото ѝ възникване. Макензи разглежда различни механизми, които са могли да предотвратят - или поне да ограничат - по-нататъшното разпространение на вируса.

Авторката представя разбираемо и достъпно полезна научна информация, която е важна за всички. Тя набляга на отговорността на правителствата към овладяването на пандемията и дава насоки какво бихме могли да направим - всеки от нас поотделно, а също и като общество - за да не допуснем случилото се да се повтори.


Други книги от COVID 19

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация