КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Кинезитерапия след реконструкция на предна кръстосана връзка

Кинезитерапия след реконструкция на предна кръстосана връзка

 
АвторДавид Кънчев
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №1014
ISBN978-619-160-674-0
Година2016
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници144
НаличностВ наличност
Цена
27,00 лв.

Описание

Предната кръстосана връзка е основната стабилизираща структура в колянната става. Увредите й водят до нарушаване функцията й, двигателната активност на спортиста и професионалната активност на пострадалия. Консервативното лечение на тази структура води до значителна загуба на функция, трайни промени в биомеханиката на колянната става, съпътствани с нестабилност, развитие на остеоартроза и промени в качеството на живот.

През последните 30 години редица теоретични и клинични проучвания доказват, че оптималният метод за реконструкция на предна кръстосана връзка в колянната става е използването на средната трета на пателарното сухожилие с костни блокчета (кост – сухожилие – кост). В Европа и САЩ се приема, че този метод е „златен стандарт”, според който се прави оценка на резултатите при един или друг вид лечение, на един или друг тип хирургична техника.

Безспорен е фактът, че провеждането на кинезитерапия след реконструкция на предна кръстосана връзка има извънредно голямо значение за постигане на добри следоперативни резултати – преодоляване на следоперативната болка, отока, възпалението, срастването на трансплантанта, възстановяването на обема на движение, стабилността на колянната става, хипотрофията, силата на мускулите, движещи ставата, и връщане към нормален двигателен режим и спорт.

В публикуваните програми за кинезитерапия след реконструкция на предна кръстосана връзка на колянната става се виждат еволюцията и агресивността на прилаганите средства на кинезитерапията, съобразени с хирургичните методи на лечение. В тях се очертават кои са основните задачи, които трябва да се решават. Още по-актуален е въпросът с какви средства се постигат поставените задачи и кога трябва да се прилагат.

Хипотезата при написването на тази монография е, че ако представим теоретичния и практическия опит на автори, ще улесним съставянето на програми за кинезитерапия след реконструкция на предна кръстосана връзка на колянната става, съобразени с вида хирургично лечение, адекватното й физическо натоварване и предпазване от усложнения.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация