КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Фармакотерапия и проблеми на клиничната фармация - 1 част

Фармакотерапия и проблеми на клиничната фармация - 1 част

 
ИздателствоСофттрейд
Каталожен №947
ISBN978-954-334-158-0
Година2014
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници226
НаличностНяма наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Изключителният напредък в модерната медицина през последните 20 години направи възможно лекарствената терапия да постига по-добри терапевтични резултати на основата на класическите и нови таргет-ориентирани лекарства.

Националната здравна стратегия за лекарствена употреба е свързана с оптималния избор на ефикасни и безопасни медикаменти, които могат да постигнат максимален терапевтичен резултат и е съобразена с особеностите на патологичния процес на отделния пациент и неговото информирано съгласие за участие в терапевтичния процес.

Употребата на лекарства е един комплексен и интердисциплинарен процес, в който лекарите, фармацевтите и медицинските сестри участват активно при провеждането и мониторинга на лекарствената терапия. Тази ефективна колаборация дава възможност за дизайн, оценка, контрол и навременна промяна на лечебната стратегия при необходимост.

Често клиничният фармацевт способства за предоставяне на нова информация, свързана с избора на лекарства с по-висока ефикасност и добър профил на безопасност както и с данните от фармакоикономическия анализ.

В настоящото издание (част първа) се разглеждат фундаментални проблеми и стратегии на лекарствената терапия, свързани с концепцията за оптимален избор на Р-лекарство, индивидуализиране на лекарствената терапия, мониторинг на нежеланите лекарствени реакции и преценка за възможните клинично значими лекарствени взаимодействия.

Принципите и резултатите от клинични проучвания на нови лекарства са представени в този и други раздели, което е важна информация за тези читатели, които имат насоченост за участие в клиничните проучвания. Отделно са представени принципите на лечение на педиатрични и гериатрични пациенти, както и особеностите на терапията при бременни жени и кърмачки.

Следващият раздел представя общи симптоми и синдроми, такива като главоболие и мигрена, болков синдром при различни организмови нарушения, фебрилитет, кашличен синдром, стомашно-чревни нарушения и ннсомния. Към всяка тема са представени клинични случаи, които изграждат практическото мислене на проблем-ориентирания анализ.

В отделен раздел са обособени специфични терапевтични проблеми в областта на офталмологията и дерматологията, които предоставят насочено познание на фармацевта при предлагане на ОТС и предписвани медикаменти.

Книгата е предназначена за студенти по фармация и специализанти по клинична фармация, както и за студенти по медицина, които навлизат а клиничната фаза на своето обучение. Ние се надяваме, че това издание ще способства за изграждане на правилно разбиране за рационалната лекарствена терапия, следвайки новите стратегии за лечение и препоръките на международни професионални организации, отразени в книгата.


Други книги от Фармакология, фармакотерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация