КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Фармакотерапия

Фармакотерапия

 
АвторПод редакцията на: проф. Константинов, проф. Момеков
ИздателствоСофттрейд
Каталожен №829
ISBN978-954-334-211-2
Година2019
РазмерA4
КорицаМека
Страници908
НаличностНяма наличност
Цена
60,00 лв.

Описание

Курсът по фармакотерапия би следвало да дава системни теоретични и практически знания областта на клиничната медицина и приложната фармакология. Програмата е изградена върху концепцията за болестите като молекулярна патогенеза, която е основа за рационално лекарствено лечение и е адаптирана към потребностите на фармацевтичната и медицинска практика.

Разглеждат се фундаменталните принципи на лекарствената терапия, общи симтоми и синдроми, характерни различните нозологични единици във вътрешната медицина с тяхната патогенеза, етиологични ги и насоки за лечение. Фармацевтите са експерти по фармакотерапия и са отговорни за осигуряването на безопасно, пригодно и икономично използване на лекарствата. Уменията, които са необходими, за да се работи като фармацевт изискват познания, квалификация и опит в биомедицинските, фармацевтични и клинични науки.

Фармацевтите носят отговорност за непосредствената грижа за пациентите и често са част от мултидисциплинарен екип. Цели на курсаса овладяване на фундаментални и практически знания за болестите и тяхното лечение, развиване на умения и познание за мониторинг на терапията и нежеланите ефекти на лекарствата.

Книгата, която държите в ръцете си, съдържа най-новата и според нас водеща информация относно някои важни и социално значими фармакотерапевтични проблеми като хипертония, исхемична болест на сърцето, мозъчно-съдова болест, захарен диабет, солидни злокачествени заболявания и др.

Постарали сме се да реферираме утвърдени литературни източници като фармакологията на Katzung, Harrison’s Principles of Internal Medicine 18th Edition, Pharmacotherapy Principles and Practice 3rd Edition и др. В някои глави присъства детайлна информация, която е маркирана с по-ситен шрифт и се отнася до тези наши читатели, които са завършили висшето си образование и по един или друг повод търсят новости и по-подробно описание на съответните болестни процеси и на възможностите за лекарственото им лечение.
Включени са теми, отнасящи се до многолики синдроми като епилепсията и заболявания със специфична патогенеза и базирана на нея фармакотерапия като тази при автоимунни заболявания/ревматоиден артрит, гломерулонефрити, псориазис, мултиплена склероза), както и малигнени хематологични и солидни неоплазии, при които има нови възможности за таргетно лечение.

Авторите и двамата редактори са убедени привърженици на медицината, базирана на факти и доказателства (evidence based medicine) и не споделят концепциите на хомеопатията и други непроизтичащи от специфичната етилогия и патогенеза алтернативни методи на лечение.
Въпреки участието на специалисти от най-различни области като автори се надяваме да сме постигнали единност на терминологията и яснота на изложението. Редакторите:


Други книги от Фармакология, фармакотерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация