КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Възбудени! Историята на хормоните и как те контролират почти всичко

Възбудени! Историята на хормоните и как те контролират почти всичко

 
АвторРанди Хътър Епстайн
ИздателствоДилок
Каталожен №928
ISBN9789542902676
Година2019
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници248
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Обиколка с екскурзовод из странната наука за хормоните и вечния стремеж за тяхното контролиране.

Метаболизъм, поведение, сън, промени в настроението, имунна система, борба, бягство, пубертет и секс: това са само някои от нещата, които телата ни контролират с помощта на хормони.

Въоръжен със здравословна доза остроумие и любопитство, пишещата по медицински въпроси журналистка Ранди Хътър Епстайн ни води в пътуване през необикновената история на тези мощни химически вещества от мазе, пълно със съхранени в стъкленици мозъци от XIX век до хормонална клиника в Лос Анджелис през XXI век.

Пълна с очарователни разкази, показателни нови медицински изследвания и хумористични детайли, "Възбудени" представя водещи изследователи, направили променящи живота открития за хормоналните дисбаланси, които ни мъчат, както и шарлатани, които са използвали тези открития, за да търгуват с фалшиви лекарства.

Епстайн осветява хората в ядрото на науката за хормоните с нейния богат диапазон от герои, включително лекар от 20-те години на ХХ век, рекламиращ вазектомиите като начин за повишаване на либидото, студентка по медицина, която открива хормон на бременността през 40-те години на ХХ век, и майка, която събира хипофизи (жлеза в мозъка) от трупове като източник на хормон на растежа, за да лекува сина си. По пътя Епстайн изследва функциите на хормони като лептин, окситоцин, естроген и тестостерон, демистифицирайки науката ендокринология.

Очарователен поглед към историята и науката зад някои от най-важните открития на медицината, "Възбудени" разкрива шокиращата история на хормоните през задните стаи, мазетата и лабораториите, където ендокринологията е започнала съществуването си.

"Мащабна, славна история на хормоните, преплетена със секса, страданието, неврологията, биологията, медицината и себеоткритието, книгата на Епстайн успява да възбуди въображението, но и да го успокои. Историята е завладяващо разказана и Епстайн успява да вдъхне живот на цялата система на науката за четящата ѝ аудитория."
Сидхарта Мукерджи

"Ясна и занимателна [...] очарователната проза на авторката представя живо и достъпно въведение в хормоните и важните им функции в живота на хората."
Publishers Weekly

"Добро и уместно проучване на това, "какво ни прави хора - отвътре навън"."
Къркъс


Други книги от Ендокринната система

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация